Spring naar content

Demi Baltus

Demi Baltus verwoordt raak en ritmisch wat wordt gedacht, maar niet gezegd. Ze houdt van avondwandelingen, heeft een hekel aan inparkeren en zal nooit een gedicht van papier aflezen.
Ze droeg voor op o.a. Onbederf’lijk Vers, Dichters in de Prinsentuin en de Nijmeegse Gedichtennacht en ging tweemaal met de Poëziebus mee op tour. Ze studeert Creative Writing aan de kunstacademie in Arnhem en kwam in de halve finale van het NK Poetry Slam terecht door de Poetry Polder Slam 2019 te winnen.
 

 
Ik heb zes óf zeven huisgenoten
 
Ik druk mijn oor tegen de deur om te horen of er niemand op de gang is, niemand in de keuken, niemand op de trap. Dan open ik de deur – die kraakt – snel als een pleister die in één ruk van de huid af moet. Ik zet een pan op het fornuis, kook water, week pasta. Luister. Iemand in de hal. Ik zet het vuur uit, giet de pasta af, gooi het blanco op een bord. Luister. Iemand op de trap. Ik open een kastdeurtje, vouw mijn benen in mijn nek, neem het bord op mijn knieën, schuif mezelf het kastje in. Luister. Iemand op de gang. Hand op de klink. Trek net op tijd het deurtje dicht.
 
 
 
 

Scroll naar boven