Skip to content

Foto © Paul Marc Mitchell

Britse documentairemaker Louis Theroux naar Utrecht voor ILFU Book Talk

10 oktober 2019

Op donderdag 14 november komt Louis Theroux naar Utrecht voor de zesde ILFU Book Talk van dit jaar. De Book Talk met Theroux vindt plaats in de Janskerk in Utrecht. De wereldberoemde interviewer en maker van baanbrekende documentaires zal spreken over Geen taboe voor Theroux, de memoires die hij optekende over zijn carrière en de spraakmakende documentaireseries waarvoor hij vele prijzen ontving. In aansluiting op de Book Talk zal Louis Theroux zijn boek signeren.

De kaartverkoop start vrijdagmorgen 11 oktober om 10.00 uur via TivoliVredenburg.

Persoonlijke memoires van Theroux

Vijfentwintig jaar na zijn eerste verschijning op tv komt op 15 november Geen taboe voor Theroux (Ambo|Anthos) uit.  In deze persoonlijke memoires neemt Louis Theroux de lezer mee op reis door zijn tv-carrière, die begon bij Michael Moores TV Nation, en langs de vele bijzondere ontmoetingen die hij door de jaren heen had. Hij beschrijft zijn ervaringen met Scientology, extreme subculturen en milities in Amerika, gangs in Johannesburg en met zware drinkers in Londen. Ook vertelt hij over zijn interviews met bekende Britten zoals Jimmy Saville die hij bewonderde maar die hij later door onthullingen rond Saville in een nieuw licht moest bezien. De documentaires van Louis Theroux worden in Nederland uitgezonden door de VPRO.

Deze ILFU Book Talk is een productie van Het Literatuurhuis in samenwerking met TivoliVredenburg.

ILFU Book Talk met Louis Theroux
Donderdag 14 november 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Signeren: tot 22.30 uur
Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht
Kaarten: 25,- / Literatuurhuisvrienden: 17,50 (via de kassa van Het Literatuurhuis)

ILFU Book Talks in Utrecht UNESCO City of Literature

In vervolg op het succesvolle ILFU International Literature Festival Utrecht dat in 2018 voor het eerst in een grote editie van twee weken plaatsvond, vinden ook door het jaar heen ILFU Book Talks plaats. Grote namen en smaakmakers uit de nationale en internationale literatuur gaan tijdens de Book Talks in gesprek over hun nieuwste boekuitgave. Op 4 november is het de beurt aan de Britse schrijver Jeanette Winterson voor een avond in TivoliVredenburg.  De tweede editie van het festival vindt plaats in september 2020.

Scroll To Top