Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 28 september 2019 tot zondag 29 september 2019

20:00
Prijs vanaf: €19

Website event
Locatie

Grote Zaal TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht Netherlands
+ Google Maps

Nacht Van De Poëzie

  • Dit evenement is voorbij.

37ste Nacht van de Poëzie

De Nachtregel 2019: ‘ De stad zegt met één oog de nacht gedag’ – Jan Wolkers

Op zaterdag 28 september vindt de 37ste editie van de Nacht van de Poëzie plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Tot diep in de nacht krijg je een grootse poëtische marathon voorgeschoteld. Aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst worden afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Je kunt nu je kaarten kopen via www.nachtvandepoëzie.nl

Inmiddels kunnen we de eerste acht namen bekendmaken van dichters die op het podium van de Grote Zaal zullen staan. H.C. ten Berge, Gerda Blees, Ellen Deckwitz, Maud Vanhauwaert, Nachoem Wijnberg, Hagar Peeters, Esther Jansma en Breyten Breytenbach dragen voor tijdens de 37ste Nacht. De andere dichters en entr’actes worden in de loop van dit voorjaar aangekondigd. De presentatie van de Nacht is in de vertrouwde handen van de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en dichter Ester Naomi Perquin.

Over de Nachtregel 37ste Nacht
De redactie, bestaande uit Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin, Anneke van Dijk en Piet Piryns, koos dit jaar voor de nachtregel ‘De stad zegt met één oog de nacht gedag’ van Jan Wolkers. Zelf heeft hij ook diverse malen op De Nacht gestaan, voor het laatst in 2004. De Nachtregel is afkomstig uit een gedicht van Wolkers uit 1957, dat postuum voor het eerst is gepubliceerd. Het wordt tevens geciteerd in de vorig jaar verschenen biografie Het litteken van de dood, geschreven door Onno Blom.

Kaartverkoop
Ben je al Vriend van Het Literatuurhuis? Koop dan nu je kaart voor slechts 19,- via www.nachtvandepoezie.nl (regulier tarief 38,-). Je kaart is inclusief de gratis Nacht-bundel 2019.
Wil je Huisvriend worden, dan vind je hier meer informatie.

Wil je na dit poëziefeest blijven overnachten in Utrecht? We bieden speciale hotelarrangementen aan in het Apollo Hotel, tegenover TivoliVredenburg.
Met een Nacht-de-Luxe kaart kun je je verzekeren van een vast zitplaats. Deze kaarten kosten 62,-. Er is een beperkt aantal van deze zitplaatsen beschikbaar.

Het Early Bird tarief van 33,- is geldig t/m 1 juli 2019.

De Nacht in Utrecht UNESCO City of Literature
De Nacht van de Poëzie vindt plaats in Utrecht UNESCO City of Literature*. Sinds eind 2017 draagt de stad deze titel. Daarmee is Utrecht toegetreden tot een wereldwijd select netwerk van 28 steden met een levendig literair klimaat. Gezamenlijk proberen de steden nieuwe vormen te vinden om literatuur voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken en een bijdrage te leveren aan het behalen van de Global Goals van de Verenigde Naties.

De Nacht van de Poëzie is een productie van Het Literatuurhuis in samenwerking met TivoliVredenburg.

 

De Nacht van de Poëzie wordt mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds en Elise Mathilde Fonds

  

 

* Bezoek de UNESCO City of Literature website op www.cityofliterature.nl

Scroll naar boven