Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 2 oktober 2021

Tijd: 19:30 Uur
Prijs: €38
Prijs voor members: €31,60Word ILFU member
Soort: , ,
Voertaal: Nederlands

Locatie

Grote Zaal TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht Netherlands

  • Dit evenement is voorbij.

38ste Nacht van de Poëzie

Met: Edward van de Vendel, Maria Barnas, K. Michel, Maartje Smits, Vrouwkje Tuinman, Lieke Marsman, Anne Vegter, Erwin Mortier, Rosa Schogt, Lisette Ma Neza, Bart Moeyaert, Meity Völke, Arjen Duinker, Wout Waanders, Paul Demets, Liesbeth Lagemaat, Maarten van der Graaff en Mattijs Deraedt

Update: Kaarten voor dit evenement geven nu toegang tot de volledige editie van De Nacht van de Poëzie (19.30-ca. 3.00 uur). Eerder gekochte kaarten voor de ‘limited edition’ zijn ook voor deze volledige Nacht geldig.

De Nacht is terug! Vorig jaar moesten we helaas overslaan vanwege de onoverzichtelijke corona-ontwikkelingen, maar dit jaar zal alsnog de 38ste editie van de illustere Nacht plaatsvinden. Voorlopig nog steeds in een aangepaste vorm, want groen licht om op 2 oktober alweer in een bomvolle zaal te zitten is er op dit moment nog niet. Tijdens deze ‘limited edition’ in de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin als vanouds optredens van de beste dichters van dit moment, afgewisseld met muzikale entr’actes. Het motto van dit jaar is geleverd door Vrouwkje Tuinman: ’s Nachts woon ik zelden waar mijn bed staat. In die regel klinkt zowel een zoete herinnering aan een onbezorgd verleden door, als een hoopvolle wens voor een toekomst zonder afstand, mondkapjes en avondklok; de afsluiting van een periode waarin we veel te vaak waren overgeleverd aan ons eigen bed.

Hoe de omstandigheden op 2 oktober ook zullen zijn: deze Nacht gaat door! Er zullen optredens zijn van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza, Edward van de Vendel, Maria Barnas, Maartje Smits, Vrouwkje Tuinman, Erwin Mortier, Rosa Schogt, Bart Moeyaert, Meity Völke, Arjen Duinker, Wout Waanders, Paul Demets, Liesbeth Lagemaat, Mattijs Deraedt, Maarten van der Graaff en Joost Prinsen.

Dit jaar worden de muzikale entr’actes verzorgd door Claudia de Breij, Maarten Engeltjes en zijn barokorkest PRJCT Amsterdam en de Marokkaanse muzieksensatie Aicha Tachinouite. een solo optreden van Jett Rebel, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, en de Belgische ontdekking Naima Joris.
De Nachtbundel, met werk van optredende dichters, is bij de prijs inbegrepen.
Een dichter gemist? Op het VPRO Poezie Youtubekanaal zijn straks alle optredens terug te zien.

Tickets met hotelovernachting zijn uitverkocht. Er zijn wel nog reguliere tickets, maar wees er snel bij!

Over de Nacht van de Poëzie
De Nacht van de Poëzie is al veertig jaar een begrip. Het grootste poëziefestival van het jaar vond voor het eerst in 1980 plaats, in wat toen nog Muziekcentrum Vredenburg heette. De Nacht trok door de jaren heen bomvolle zalen met legendarische optredens tot diep in de nacht van grote namen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Hugo Claus, Rutger Kopland en Judith Herzberg, en vele jonge dichters die later legendarisch werden.

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor de Nacht kosten voor ILFU leden geen €38, maar €30,40. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 2 oktober 2021, met onder meer de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, programma’s rond Maya Angelou (de Literaire Meester van dit jaar) en literatuur uit Marokko (het Wie Wij Zijn-thema van dit jaar), het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 38ste Nacht van de Poëzie.

Coronamaatregelen:

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. Voor meer info over ILFU en de maatregelen tegen het coronavirus, verwijzen we je graag door naar onze COVID-19-informatiepagina.

Scroll naar boven