Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 2 oktober 2021 tot zondag 3 oktober 2021

19:30
Prijs vanaf: €38
Soort: , ,
Voertaal: Nederlands

Locatie

Grote Zaal TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht Netherlands

38ste Nacht van de Poëzie

Update: Er zijn weer kaarten voor de Nacht! Het programma duurt van 19:30 uur tot diep in de nacht. Kaarten voor dit evenement geven nu toegang tot de volledige editie van De Nacht van de Poëzie (19.30-ca. 3.00 uur). Eerder gekochte kaarten voor de ‘limited edition’ zijn ook voor deze volledige Nacht geldig. Wanneer de zaalcapaciteit door aangescherpte coronamaatregelen onverhoopt toch weer wordt verkleind, krijgen kopers van kaarten voor de volledige nacht het aankoopbedrag volledig en zonder gedoe retour.

 

De Nacht is terug! Vorig jaar moesten we helaas overslaan vanwege de onoverzichtelijke corona-ontwikkelingen, maar dit jaar zal alsnog de 38ste editie van de illustere Nacht plaatsvinden. Voorlopig nog steeds in een aangepaste vorm, want groen licht om op 2 oktober alweer in een volle zaal te zitten is er op dit moment nog niet. Tijdens deze ‘limited edition’ in de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin als vanouds optredens van de beste dichters van dit moment, afgewisseld met muzikale entr’actes. Het motto van dit jaar is geleverd door Vrouwkje Tuinman: ’s Nachts woon ik zelden waar mijn bed staat. In die regel klinkt zowel een zoete herinnering aan een onbezorgd verleden door, als een hoopvolle wens voor een toekomst zonder afstand, mondkapjes en avondklok; de afsluiting van een periode waarin we veel te vaak waren overgeleverd aan ons eigen bed.

Hoe de omstandigheden op 2 oktober ook zullen zijn: deze Nacht gaat door! Er zullen onder meer optredens zijn van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza en Anne Vegter, Joost Prinsen en Claudia de Breij zal met haar band een paar mooie liedjes spelen. De volledige line-up van dichters en muzikanten maken we gedurende de zomer bekend.
De Nachtbundel, met werk van optredende dichters, is bij de prijs inbegrepen.

Voor de Nacht zijn er ook tickets beschikbaar inclusief hotelovernachting bij het NH Hotel, voor één of twee personen, met ontbijt:
Single kamer + 1 ticket: €130
Double kamer + 2 tickets: €175
Stuur voor een ticket met hotelovernachting een mailtje naar info[at]ilfu.com met onderwerpregel ‘Hotelticket Nacht van de Poëzie’, dan regelen wij de rest!

Over de Nacht van de Poëzie
De Nacht van de Poëzie is al veertig jaar een begrip. Het grootste poëziefestival van het jaar vond voor het eerst in 1980 plaats, in wat toen nog Muziekcentrum Vredenburg heette. De Nacht trok door de jaren heen bomvolle zalen met legendarische optredens tot diep in de nacht van grote namen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Hugo Claus, Rutger Kopland en Judith Herzberg, en vele jonge dichters die later legendarisch werden.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 2 oktober 2021, met onder meer de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, programma’s rond Maya Angelou (de Literaire Meester van dit jaar) en literatuur uit Marokko (het Wie Wij Zijn-thema van dit jaar), het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 38ste Nacht van de Poëzie.

Het complete festivalprogramma wordt gedurende de zomer bekend gemaakt.

 

Scroll naar boven