Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 2 oktober 2021

Tijd: 19:30 - 22:30 Uur
Prijs vanaf: €25
Voertaal: Nederlands

Uitverkocht
Locatie

Grote Zaal TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht Netherlands

Nacht van de Poëzie, foto © Michael Kooren

38ste Nacht van de Poëzie

Update: Zowel de eerste als tweede limited edition ronde van de Nacht zijn uitverkocht! Wanneer er definitief groen licht komt dat we op 2 oktober onbeperkt publiek kunnen toelaten, dan schalen we de Nacht weer op tot zijn volle omvang en zijn er meer kaarten beschikbaar. Het is nu echter nog onduidelijk of de corona-maatregelen in oktober dat zullen toestaan. We houden jullie graag op de hoogte. Je krijgt steeds als eerste bericht over de stand van zaken in onze nieuwsbrief; houd die dus in de gaten of volg ons op social media voor nieuws over de Nacht.

Op het moment zijn er enkel nog kaarten inclusief een hotelovernachting beschikbaar. Lees hieronder meer.

 

De Nacht is terug! Vorig jaar moesten we helaas overslaan vanwege de onoverzichtelijke corona-ontwikkelingen, maar dit jaar zal alsnog de 38ste editie van de illustere Nacht plaatsvinden. Voorlopig nog steeds in een aangepaste vorm, want groen licht om op 2 oktober alweer in een volle zaal te zitten is er op dit moment nog niet. Tijdens deze ‘limited edition’ in de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin als vanouds optredens van de beste dichters van dit moment, afgewisseld met muzikale entr’actes. Het motto van dit jaar is geleverd door Vrouwkje Tuinman: ’s Nachts slaap ik zelden waar mijn bed staat. In die regel klinkt zowel een zoete herinnering aan een onbezorgd verleden door, als een hoopvolle wens voor een toekomst zonder afstand, mondkapjes en avondklok; de afsluiting van een periode waarin we veel te vaak waren overgeleverd aan ons eigen bed.

Hoe de omstandigheden op 2 oktober ook zullen zijn: deze Nacht gaat door! Voor de limited edition is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, de anderhalvemetermaatregel wordt gehanteerd en het programma duurt van 19.30 uur tot 22.30 uur. Er zullen optredens zijn van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza en Anne Vegter, en Claudia de Breij zal met haar band de muziek verzorgen. De volledige line-up van dichters en muzikanten maken we gedurende de zomer bekend.
Wanneer er definitief groen licht komt dat we op 2 oktober onbeperkt publiek kunnen toelaten, dan maken we van de limited edition een ware bevrijdingseditie en schalen we de Nacht weer op tot zijn volle omvang. Daarover zullen we je te zijner tijdinformeren – het kaartje voor de limited edition blijft ook voor de volledige Nacht geldig. Kaarten voor de limited edition kosten €25, in plaats van de reguliere Nachtprijs van €38. De Nachtbundel, met werk van optredende dichters, is bij de prijs inbegrepen.

De 38ste Nacht van de Poëzie (limited edition)
Eerste ronde: 2 oktober, 19:30 – 22:30 uur (uitverkocht)
Tweede ronde: 2 oktober, 23:30 – 2:30 uur (uitverkocht)
TivoliVredenburg, Grote Zaal
Kaarten: €25

Voor de tweede ronde van de Nacht zijn er ook tickets beschikbaar inclusief hotelovernachting bij het NH Hotel, voor één of twee personen, met ontbijt:
Single kamer + 1 ticket: €130 / 2 oktober, 23:30 – 2:30 uur
Double kamer + 2 tickets: €175 / 2 oktober, 23:30 – 2:30 uur
Stuur voor een ticket met hotelovernachting een mailtje naar info[at]ilfu.com met onderwerpregel ‘Hotelticket Nacht van de Poëzie’, dan regelen wij de rest!

Over de Nacht van de Poëzie
De Nacht van de Poëzie is al veertig jaar een begrip. Het grootste poëziefestival van het jaar vond voor het eerst in 1980 plaats, in wat toen nog Muziekcentrum Vredenburg heette. De Nacht trok door de jaren heen bomvolle zalen met legendarische optredens tot diep in de nacht van grote namen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Hugo Claus, Rutger Kopland en Judith Herzberg, en vele jonge dichters die later legendarisch werden.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 2 oktober 2021, met onder meer de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, programma’s rond Maya Angelou (de Literaire Meester van dit jaar) en literatuur uit Marokko (het Wie Wij Zijn-thema van dit jaar), het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 38ste Nacht van de Poëzie.

Het complete festivalprogramma wordt gedurende de zomer bekend gemaakt.

 

Scroll naar boven