Spring naar content
Laden Evenementen

donderdag 23 september 2021 tot zondag 3 oktober 2021

21:00
Prijs: €5
Prijs voor members: €0,00Word ILFU member
Soort:
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

Online
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

Belle van Zuylenlezing: Elena Ferrante (gelezen door Olivia Colman, Olga Zuiderhoek, Anna Bonaiuto)

De Belle van Zuylenlezing wordt dit jaar geschreven door de Italiaanse succesauteur Elena Ferrante en in drie talen uitgesproken door Anna Bonaiuto, Olivia Colman en Olga Zuiderhoek. Ferrante zelf verschijnt nooit in het openbaar en houdt haar ware identiteit al dertig jaar geheim. Haar lezing is getiteld “Een kluwen geschreven woorden” en belooft in het verlengde van al haar romans een vurig pleidooi voor de vrijheid van vrouwen. De lezing wordt op 23 september live door Olga Zuiderhoek uitgesproken in TivoliVredenburg, opnames van de vertolkingen van Colman, Bonaiuto en Zuiderhoek zijn exclusief tijdens het ILFU (van 23 september t/m 3 oktober) online te bekijken en als podcast te beluisteren via ilfu.com.

De drie voorlezers behoren tot de top van de theater- en filmwereld. Olga Zuiderhoek speelde jarenlang bij Het Werkteater, kreeg een Gouden Kalf voor haar rol in Süskind en verwierf faam met televisierollen in o.a. Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Penoza. Anna Bonaiuto werd bij een internationaal publiek bekend door haar rol in Il Postino (1994), werkte met regisseurs als Daniele Luchetti en Paolo Sorrentino en speelde de hoofdrol in de verfilming van Ferrantes eerste roman l’Amore Molesto (Kwellende liefde). Olivia Colman is momenteel te zien in de serie The Crown als Queen Elizabeth en speelde in talloze andere films en televisieseries, zoals Fleabag, The Lobster en The Favourite, waarvoor ze een Oscar kreeg. Begin volgend jaar gaat de verfilming van Ferrantes roman The lost daughter (De verborgen dochter) in première, met Colman in de hoofdrol.

Belle van Zuylenlezing Elena Ferrante
23 september 2021, TivoliVredenburg
M.m.v.: Amsterdam Sinfonietta (Candida Thompson en Hülya Keser), Olga Zuiderhoek, Simone Weimans, Suzan van Dijk, Ester Hueting, Anke Klein, Anna Bonaiuto (op beeld) en Olivia Colman (op beeld)
€ 15 (Leden: €12), inclusief de gedrukte lezing als collector’s item

Belle van Zuylenlezing Elena Ferrante online
Beschikbaar 23 september, 22:00 uur t/m 3 oktober via ilfu.com
Kijk of luister online naar Elena Ferrante’s lezing voorgelezen door Anna Bonaiuto, Olga Zuiderhoek (in de Nederlandse vertaling van Miriam Bunnik & Mara Schepers) en Olivia Colman (in de Engelse vertaling van Ann Goldstein), ook beluisterbaar als podcast.
Gratis voor ILFU leden, €5,00 voor niet-leden
Klik hier voor tickets

foto’s Anna Bonaiuto, Olga Zuiderhoek en Olivia Colman door Rob Schreuder

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor de Belle van Zuylenlezing kosten voor ILFU leden geen 15, maar 12 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met korting kaarten bestellen.

 

Scroll naar boven