Skip to content
Laden Evenementen

foto van F. Starik © Keke Keukelaar

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie F. Starik

Van F. Starik verschijnt in maart postuum het boek Klaar. Op deze avond vindt in Molen de Ster in Utrecht de boekpresentatie plaats met bijdragen van dichters en schrijvers Erik Jan Harmens, Neeltje Maria Min, Marieke Lucas Rijneveld en Ivo Victoria. Modeste Breukers en Martin Fondse treden op en de presentatie is in handen van Jasper Henderson.

Klaar is het vervolg op Moeder doen, waarin F. Starik de belevenissen van zijn dementerende moeder documenteerde. In Klaar woont moeder in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, waar ze is, wie haar zoon is. Dan krijgt zoon, die voor haar zorgt, een hartinfarct en wordt zelf patiënt. Hij moet stoppen met roken, stoppen met drinken. Moeder en zoon, allebei overgeleverd aan de zorg van anderen.

F. Starik (1958-2018) was schrijver, dichter, performer en beeldend kunstenaar. Hij was de vierde stadsdichter van Amsterdam en publiceerde tien dichtbundels en combineerde zijn dichtkunst vaak met beeldend werk. In 2009 ontving hij de Amsterdamprijs voor de Kunst. Hij trad op tijdens o.a. Oerol, Crossing Border, Lowlands en op de Nacht van de Poëzie. Vanaf 2002 tot aan zijn overlijden coördineerde Starik de Amsterdamse Poule des Doods, een groep dichters die bij eenzame uitvaarten gedichten schrijft en voordraagt.

Toegang tot de boekpresentatie is gratis. Van tevoren reserveren is noodzakelijk en kan via info@hetliteratuurhuis.nl o.v.v. Klaar.

 

zaterdag 16 maart 2019

Tijd: 20:00 - 22:00 Uur
Prijs vanaf: Gratis
Soort:

Event Facebook »
Locatie

Houtzaagmolen De Ster
Molenpark 3
3531 ET Utrecht
+ Google Maps
https://www.molendester.nu
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376
Scroll To Top