Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 25 september 2021

Tijd: 20:00 - 21:30 Uur
Prijs: €20
Prijs voor members: €16Word ILFU member
Soort: ,
Voertaal: Engels

Locatie

TivoliVredenburg (Hertz)
Vredenburgkade 11 Utrecht Netherlands

Foto © Arnaud Delrue

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk met Édouard Louis

Édouard Louis debuteerde in 2014 met de autobiografische bestseller Weg met Eddy Bellegueule, waarmee hij in één klap wereldberoemd werd. In 2018 verscheen Ze hebben mijn vader vermoord, een uitzonderlijke aanklacht tegen de Franse staat én een aangrijpende liefdesbetuiging van een zoon aan zijn afgetakelde vader. Regisseur Ivo van Hove is fan en maakte de voorstelling Wie heeft mijn vader vermoord (23 en 24 september in Stadsschouwburg Utrecht) en bewerkt ook het nieuwe boek voor theater (wereldpremière september 21). Deze zomer kwam Strijd en metamorfose van een vrouw uit, een hard en eerlijk relaas over de bevrijding van een vrouw – zijn moeder – uit de greep van mannen. Ook zijn de gesprekken van Édouard Louis met de beroemde Britse filmmaker Ken Loach (I, Daniel Blake en Sorry We Missed You) gebundeld. De twee kunstenaars, elk vanuit hun eigen discipline en generatie (Louis en Blake schelen ruim een halve eeuw in leeftijd), spreken over maatschappelijke kwesties als armoede, klassenverschillen en de rechten van arbeiders, thema’s die in hun beider werk een grote rol spelen. Over zijn nieuwe roman en het eveneens onlangs verschenen Dialoog over kunst en politiek (met Ken Loach) gaat Louis in gesprek met schrijver en socioloog Sinan Çankaya, die ook over sociale ongelijkheid publiceert.

Voorafgaand spreekt acteur en theatermaker Florian Myjer zijn lofrede voor Édouard uit.

Zaal open: 19.00
Aanvang: 20.00

Tickets regulier: € 20,00
Tickets ILFU members: €16,00

voertaal Engels

N.B. Combineer je bezoek aan Édouard Louis zaterdagavond met de festivalmiddag Exploring Stories op zaterdagmiddag. Een combiticket voor middag + avond kost € 32,50 ipv €45 (en voor leden €36). Zolang de voorraad strekt.

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Édouard Louis kosten voor ILFU leden geen 20, maar 16 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen.

 

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. Voor meer info over ILFU en de maatregelen tegen het coronavirus, verwijzen we je graag door naar onze COVID-19-informatiepagina.

Scroll naar boven