Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 25 september 2021

Tijd: 19:00 - 21:30 Uur
Prijs vanaf: €20
Soort:

Locatie

TivoliVredenburg (Hertz)
Vredenburgkade 11 Utrecht Netherlands

Foto © Arnaud Delrue

ILFU Book Talk met Édouard Louis

Édouard Louis debuteerde in 2014 met de autobiografische bestseller Weg met Eddy Bellegueule, waarmee hij in één klap wereldberoemd werd. In 2018 verscheen Ze hebben mijn vader vermoord, een uitzonderlijke aanklacht tegen de Franse staat én een aangrijpende liefdesbetuiging van een zoon aan zijn afgetakelde vader. Regisseur Ivo van Hove is fan en maakte de voorstelling Wie heeft mijn vader vermoord (23 en 24 september in Stadsschouwburg Utrecht) en bewerkt ook het nieuwe boek voor theater (wereldpremière september 21). Deze zomer kwam Strijd en metamorfose van een vrouw uit, een hard en eerlijk relaas over de bevrijding van een vrouw – zijn moeder – uit de greep van mannen. Binnenkort worden ook de gesprekken van Édouard Louis met de beroemde Britse filmmaker Ken Loach (I, Daniel Blake en Sorry We Missed You) gebundeld. De twee kunstenaars, elk vanuit hun eigen discipline en generatie (Louis en Blake schelen ruim een halve eeuw in leeftijd), spreken over maatschappelijke kwesties als armoede, klassenverschillen en de rechten van arbeiders, thema’s die in hun beider werk een grote rol spelen.
Op 25 september komt Édouard Louis zelf aan het woord op het ILFU.

Tickets regulier: € 20,00
Tickets ILFU members: €16,00

N.B. Combineer je bezoek aan Édouard Louis zaterdagavond met de festivalmiddag Exploring Stories op zaterdagmiddag. Een combiticket voor middag + avond kost € 32,50 ipv €45. Zolang de voorraad strekt.

 

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Édouard Louis kosten voor ILFU leden geen 20, maar 16 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen.

Scroll naar boven