Skip to content
Laden Evenementen

© Sacha de Boer

  • Dit evenement is voorbij.

Het Literatuurhuis x Catharijneconvent: Interview met Jan Siebelink

Museum Catharijneconvent presenteert in samenwerking met Het Literatuurhuis een interview met Jan Siebelink op zaterdag 24 augustus. De veelgelezen schrijver geeft in zijn autobiografische romans een indringende beschrijving van het opgroeien in een streng christelijke omgeving. Komt u luisteren?

Jan Siebelink (1938, Velp) had al dertig romans en essays op zijn naam staan toen in 2005 zijn autobiografische roman Knielen op een bed violen verscheen (De Bezige Bij). Het boek over het leven van zijn strenggelovige vader was duidelijk voor veel mensen herkenbaar en werd een ongekend succes.

Het streng christelijke milieu en de vader-zoonrelatie, thema’s die centraal staan in Knielen op een bed violen, beschreef hij ook al in eerdere boeken. In de roman Margje uit 2015 keerde hij terug naar het gezin uit Knielen op een bed violen.

De schrijver maakte als geen ander het streng-religieuze milieu inzichtelijk en invoelbaar. De orthodoxe levensstijl, worstelingen met maatschappelijke veranderingen en de overweldigende reacties op Knielen op een bed violen zijn onderwerpen die allemaal aan bod zullen komen in het gesprek dat Gina van den Berg heeft met Jan Siebelink.

Van Knielen op een bed violen werden meer dan 600.000 exemplaren van verkocht en de roman werd bekroond met de AKO Literatuurprijs. Afgelopen jaar schreef Siebelink het Boekenweekgeschenk 2019, Jas van belofte.

 

Praktische informatie

Het interview met Jan Siebelink door Gina van den Berg vindt plaats in het auditorium van Museum Catharijneconvent op zaterdag 24 augustus van 14.00 tot 15.00 uur. Reserveren via info [at] catharijneconvent.nl (tijdens kantooruren tussen 9.00 en 17.00 uur) of 030 2313835. De toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Literair tweeluik Bij ons in de Biblebelt

Het interview is onderdeel van een tweeluik in samenwerking met Het Literatuurhuis. De tweede bijeenkomst is op zaterdag 31 augustus. De veelgeprezen schrijver Franca Treur geeft dan een lezing. U kunt zich voor de bijeenkomsten apart aanmelden.

Ga naar de lezing met Franca Treur

zaterdag 24 augustus 2019

Tijd: 14:00 - 15:00 Uur
Soort:

Uitverkocht
Website event
Locatie

Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38 UtrechtNetherlands+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
Catharijneconvent
Scroll To Top