Spring naar content
Laden Evenementen

woensdag 25 april 2012

Tijd: 20:00 Uur
Prijs vanaf: €10

  • Dit evenement is voorbij.

City2Cities: Belle van Zuylenlezing 2012

Sinds 2005 wordt de Belle van Zuylenlezing georganiseerd om het gedachtegoed van Utrechts internationaal meest vermaarde auteur levend te houden en een blijvende bron van inspiratie te laten zijn. Belle van Zuylen (1740-1805) is ongetwijfeld één van Utrechts internationaal meest vermaarde schrijfsters. Tegen de conventies in verdiepte zij zich in de wetenschap en bevrijdde zich in haar geschriften van het juk van de gevestigde orde. Sinds vorig jaar is de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing onderdeel van City2Cities. Eerdere sprekers waren onder meer Hans Magnus Enzensberger, Jeanette Winterson, Azar Nafisi en Michel Faber.

De Spaanse schrijfster Mercedes Abad geeft de Belle van Zuylenlezing 2012. Abad is geboren in Barcelona en is schrijfster en journaliste. In eigen land won ze de Premio La Sonrisa Vertical en de Mario Vargas Llosaprijs. Ze verblijft op uitnodiging van het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht tijdens het hele festival in Utrecht, waar ze lezingen en workshops geeft, colleges bijwoont en voordraagt uit haar diverse oeuvre.

De lezing van Mercedes Abad is getiteld Writing between revenge and opportunity en gaat in op de rol van humor als ingrediënt om de absurditeiten van het leven en de realiteit vorm te geven in de literatuur. Rosi Braidotti van het Centre for the Humanities leidt de avond in. Aansluitend op de lezing gaat Spanje-liefhebber Herman Koch in gesprek met Abad. Koch liet zelf verschillende romans afspelen in Barcelona, de stad waar hij jaren woonde met zijn Spaanse echtgenote. Bovendien is hij bevriend met Mercedes Abad en een bewonderaar van haar werk.

Voertaal: Engels
Aanvang: 20:00
Toegang: € 10,00/€ 7,50

Scroll naar boven