Skip to content
Laden Evenementen

Marcel Proust

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Proust Lezen – deel 2

Wanneer:  4, 18, 25 oktober, 1, 15, 22, 29 november en 6 december
Waar:  Het Literatuurhuis
Entree:  €250,-
Met:  Maarten van Buuren

Als er één werk is dat je voor het eind van je leven nog gelezen moet hebben, dan is dat wel Op zoek naar de verloren tijd van de Franse auteur Marcel Proust (1871-1922). Altijd al een stille wens gehad om het te lezen, maar niet zeker waar te beginnen? Samen met hoogleraar Moderne Letterkunde Maarten van Buuren lezen en bespreken we tijdens deze cursus een afgerond gedeelte van dit 3000 pagina’s tellende meesterwerk. In het voorjaar van 2018 werd een leesgroep georganiseerd naar aanleiding van De kant van Swann. In oktober starten we met een nieuwe leesgroep waarbij In de schaduw van de bloeiende meisjes, deel II van Prousts romancyclus, centraal zal staan.

Voor de duidelijkheid: In de schaduw van de bloeiende meisjes is een zelfstandige roman die gelezen kan worden zonder voorafgaande lectuur van Deel I. Je kunt dus ook aan deze leesgroep rond In de schaduw van de bloeiende meisjes deelnemen zonder dat je aan de eerdere leesgroep rond De kant van Swann hebt deelgenomen.

Op zoek naar de verloren tijd is het breed uitgesponnen verhaal van een jongen die opgroeit in het Parijse societyleven van eind 19e, begin 20e eeuw. Diverse liefdesgeschiedenissen spelen zich af tegen de achtergrond van het mondaine leven en worden voorzien van commentaar dat een ongekende diepgang geeft aan het verhaal. Want wat is liefde eigenlijk? En hoe verkrijg je de sociale status die alle mensen najagen? In de schaduw van de bloeiende meisjes neemt als Bildungsroman een aparte plaats in binnen het oeuvre van Proust. In deze roman beschrijft Proust de volwassenwording van zijn alter ego Marcel. De levenslessen spitsen zich toe op drie gebieden: literatuur, schilderkunst en liefde.

 

donderdag 4 oktober 2018 tot donderdag 6 december 2018

19:00
Prijs vanaf: €250,
Soort:

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK UtrechtNetherlands
+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376
Scroll To Top