Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 15 september 2019

Tijd: 09:30 - 17:30 Uur
Prijs: Gratis
Soort:

Website event
Locatie

Vredenburgplein
Vredenburgplein
3511 WH Utrecht
+ Google Maps
Organisator

ILFU
Utrecht Marketing

© Michael Kooren

  • Dit evenement is voorbij.

De Utrechtse Boekenmarkt

De Utrechtse Boekenmarkt keert terug! Na de succesvolle eerste editie afgelopen september strijken dit jaar op zondag 15 september zo’n 175 antiquarische boekhandels neer op het Vredenburgplein. Dit biedt je dus volop gelegenheid om eindeloos rond te snuffelen bij de vele boekenkramen op zoek naar bijzondere en lang gezochte exemplaren. De boekhandels zijn afkomstig uit heel Nederland en bieden kwaliteitsboeken in uiteenlopende genres aan, van literatuur en kunst tot poëzie en geschiedenis. De Utrechtse Boekenmarkt is onderdeel van het Utrecht Uitfeest dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 14 en 15 september. Toegang voor het publiek is gratis.

Na de benoeming van Utrecht tot UNESCO City of Literature* sloegen vorig jaar diverse partijen de handen ineen om de stad een jaarlijkse boekenmarkt te geven. Onder meer het ILFU, Utrecht Marketing, de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU) en Bond van Handelaren in Oude Boeken (BOB) deden mee. Zij zullen er ook dit jaar weer alles aan doen om van de Utrechtse Boekenmarkt een prachtige traditie te maken.

Aanmeldingen boekhandelaren

De kramen voor de boekenmarkt op het Vredenburgplein zijn inmiddels allemaal gereserveerd. Voor verdere vragen of om op de wachtlijst geplaatst te worden kun je een e-mail sturen naar Eline Driest (eline [@] hetliteratuurhuis.nl), producent van De Utrechtse Boekenmarkt.

 

De Utrechtse Boekenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door VZU en BoB 

  

 

* Bezoek de UNESCO City of Literature website op www.cityofliterature.nl

Scroll naar boven