Spring naar content
Laden Evenementen

vrijdag 1 oktober 2021

Tijd: 19:00 Uur
Prijs: €10
Prijs voor members: €Helaas geen memberkortingWord ILFU member
Soort: ,
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511ZN Utrecht Netherlands

  • Dit evenement is voorbij.

Filmprogramma Maya Angelou: Georgia, Georgia

Voertaal: Engels

Filmprogramma Maya Angelou

ILFU kiest jaarlijks één auteur uit het literaire erfgoed om opnieuw in de spotlights te zetten. Dit jaar is dat Maya Angelou (1928-2014), dichter, schrijver, danser, zanger, filmmaker en burgerrechtenactivist. Als schrijver brak ze internationaal door met de autobiografische roman I Know Why the Caged Bird Sings (1969). Ze woonde als journalist in Caïro en Ghana, werkte als activist samen met Martin Luther King en droeg op verzoek van Bill Clinton tijdens diens inauguratie als president van de Verenigde Staten het inmiddels beroemde gedicht ‘On the pulse of the Morning’ voor. Een heel jaar lang besteden we aandacht aan Angelou’s werk. Tijdens het festival vertonen we twee bijzondere films van Maya Angelou: I Know Why The Caged Bird Sings (1979) en Georgia, Georgia (1972).

Georgia, Georgia (1972)
Een curiosum in het oeuvre van Maya Angelou: Georgia, Georgia is het eerste script dat ze schreef en is tevens het eerste script van een zwarte schrijfster in de filmgeschiedenis. In de hoofdrol zien we Diana Sands als de populaire zwarte zangeres Georgia, die voor een optreden naar Zweden reist en daar een affaire krijgt met een witte man. Al snel lopen ze aan tegen de vooroordelen over interraciale relaties en krijgt Georgia steeds meer moeite met het a-politieke, ‘gewhitewashte’ personage dat ze als publieke figuur speelt. De film, geregisseerd door de Zweed Stig Björkman en met rollen van Diana Sands en Dirk Benedict (the A-team), is een must watch voor liefhebbers van het werk en de thema’s van Maya Angelou.
Engels gesproken en ondertiteld

dinsdag 28 september 19.00 uur,
inleiding door schrijver en filmjournalist Basje Boer.

woensdag 29 september 19.00 uur,
inleiding door journalist en schrijver Dominique van Varsseveld.

vrijdag 1 oktober 19.00 uur,
inleiding door filmjournalist Kevin Toma.

Voertaal van alle inleidingen: Nederlands

Louis Hartlooper Complex
Er zijn beperkt kaarten beschikbaar, bestel ze op tijd via hartlooper.nl

Alle bezoekers krijgen (zolang de voorraad strekt) gratis de ILFU 2021 tas, een collectors item gemaakt door illustrator Sioejeng Tsao. 

Scroll naar boven