Spring naar content
Laden Evenementen

donderdag 25 januari 2001

Tijd: 20:00 Uur
Prijs vanaf: Gratis

  • Dit evenement is voorbij.

Het Poëziecircus op Landelijke Gedichtendag 2001

Alex Siegers Deze muzikale allesverslinder werkte samen met de band ‘Nancy works on payday’, de wereldberoemde producer Allan Toussaint en jazzmuzikanten als Michiel Borstlap. In het Poëziecircus brengt hij met gitaar en zang zijn eigen composities ten gehore, die funky en soulful zijn.

Ot Azoj klezmerband Zes muzikanten spelen de traditionele Jiddische muziek die de laatste jaren steeds meer mensen in vervoering brengt. Sinds 1994 maakte Ot Azoj vier cd’ s en trad talloze malen op, ook op radio en tv. Recentelijk traden zij op op Lowlands en bij de presentatie van Harry Mulisch’ website.

Sven Ariaans De jonge dichter Sven Ariaans omschrijft zijn poëzie als epische rap: met veel gevoel voor ritme en vorm verhaalt hij over de grote menselijke thema’s als liefde, dood en religie. Terwijl hij zijn onderwerp om en om wentelt, manipuleert hij subtiel de toeschouwers, om te eindigen met een verrassende pointe, vaak een paradox.

Caroline Kramer Intimiteit en vervreemding zijn de twee sleutelwoorden tot het drama en de poëzie van Caroline Kramer. Op licht absurdistische wijze neemt zij in het Poëziecircus bezit van het podium.

Jessica, Jan, Crina, Daphne en twee Sanders De deelnemers aan Parnassos’ poëziecursus waren dit jaar zo leuk dat ze mogen optreden op de Landelijke Gedichtendag. Hun thematiek loopt uiteen van boterbloemenboter tot wedergeboorte. Ook koeien komen in ruime mate aan bod.

Scroll naar boven