Spring naar content
Laden Evenementen

donderdag 23 september 2021 t/m zaterdag 2 oktober 2021

Soort:

Website event
Locatie

diverse locaties in Utrecht
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU 2021: #WhyFictionMatters

Het grootste literaire festival van Nederland vindt plaats van 23 september t/m 2 oktober 2021 en programmeert een keur een internationale schrijvers, dichters, muzikanten en theatermakers in TivoliVredenburg. Onder het festivalthema #WhyFictionMatters zijn op 25 september o.a. de Franse bestsellerauteur Édouard Louis, de Britse schrijver Max Porter, jeugdboekenschrijver Gary Northfield en de Amerikaanse feminist Roxane Gay (livestream) aanwezig. Ook het NK Poetry Slam en De Nacht van de Poëzie vinden weer plaats tijdens het festival.

Het festival opent op 23 september met de 13de Belle van Zuylenlezing en eindigt op 2 oktober met de 38ste Nacht van de Poëzie. Daartussenin zien we Young Adult-schrijvers, poetry slammers, spoken word artists, romanciers, nonfictie-auteurs, jeugdboekenschrijvers, theatermakers, muzikanten en podcastmakers voorbijkomen.

Why Fiction Matters
In een wereld van vluchtige journalistiek, fake news, meningen en tegenstellingen helpt literatuur je de werkelijkheid beter te begrijpen. In fictie is er de mogelijkheid om echt vrij te denken, voorbij de waan van de dag. Maya Angelou, ILFU’s Literaire Meester van dit jaar, stelde dat literatuur in staat is om verborgen verhalen aan het licht te brengen. En zo is het: fictie biedt ons een nieuw perspectief op de wereld. Tijdens ILFU ontvangen we talloze schrijvers, dichters, muzikanten en andere makers die steeds weer zullen aantonen waarom fictie ertoe doet.

De kaartverkoop voor de eerste programma’s is gestart op 16 juli, gedurende de zomer worden meer programma’s en auteurs bekend gemaakt. Zie alle info hieronder of op het overzicht van alle festivalprogramma’s.

Scroll naar boven