Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 16 november 2019

Tijd: 10:00 - 18:00 Uur
Prijs vanaf: €250
Soort: ,
Voertaal: Nederlands

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK Utrecht Netherlands
+ Google Maps
Organisator

ILFU

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Academy: Masterclass poëzie schrijven 

Met: Ingmar Heytze en Harminke Medendorp

Tijdens deze tweedaagse Masterclass poëzie schrijven leer je welke technieken je als dichter tot je beschikking hebt en hoe je die naar je hand kunt zetten.

Gedichten schrijven komt neer op het oplossen van drie problemen. Ten eerste: hoe kom je een leeg vel of scherm tot een gedicht? Ten tweede: hoe moet het gedicht eruit komen te zien? En ten slotte: en hoe weet je wanneer het af is?

Zowel voor het beginnen, afmaken en redigeren van gedichten zijn allerhande trucs en slimmigheden, die worden geleerd aan de hand van kleine oefeningen. Ook bespreken de cursisten gezamenlijk hun ingestuurde gedichten. Tegen borreltijd is de cursist gepokt en gemazeld in het denkproces achter creatief schrijven, de praktische vaardigheden die erbij komen kijken, de trucs om op gang te komen of te blijven en het redigeren en herschrijven van eigen en andermans gedichten.

Voorafgaand aan de eerste cursusdag krijg je een opdracht en lees je de gedichten van de andere deelnemers.


Ingmar Heytze
Ingmar Heytze is dichter, schrijver, columnist, performer en presentator. Hij publiceerde talloze dichtbundels, ontving in 2009 de C.C.S. Croneprijs voor zijn dichterlijke oeuvre en was van 2009 tot 2011 stadsdichter van Utrecht. Zijn meest recente bundel, Ik wilde je iets moois vertellen, verscheen in 2018. Heytze verzorgt al een aantal jaren schrijfcursussen voor Het Literatuurhuis.

Niveau & inschrijven

Omdat het hier een masterclass betreft, vereist deze cursus een bepaald basisniveau voor deelname. We hanteren daarom voor deze cursus een selectieprocedure.
Wil je meedoen, stuur dan drie gedichten van jezelf plus een korte motivatie naar info@hetliteratuurhuis.nl. Omschrijf in deze motivatie vooral ook wat je hoopt te leren in deze masterclass. Welke specifieke onderwerpen hoop je dat er besproken zullen worden en aan welke vaardigheden zou je graag willen werken?
Ingmar Heytze leest en beoordeelt samen met Het Literatuurhuis alle inzendingen. Aanmelden voor de Masterclass kan tussen 1 en 30 september 2019. Half oktober ontvang je een reactie van ons over deelname. Over de uitslag van de selectieprocedure kan niet worden gecorrespondeerd.

Praktische informatie
Data: za 16 en za 23 november 2019
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht
Kosten: 250,- (incl. koffie, thee, lunch, schrijfmaterialen en afsluitende borrel)

Foto Ingmar door Linelle Deunk

Scroll naar boven