Skip to content
Laden Evenementen

© Amke

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Academy: Masterclass Proza schrijven

Met: Thomas Verbogt

Tijdens deze tweedaagse Masterclass Proza schrijven leer je van Thomas Verbogt welke technieken de romancier tot zijn beschikking heeft en hoe je die naar je hand kunt zetten. Hoe maak je je personages levensecht? Welk vertelperspectief kun je kiezen, hoe componeer je verhaallijnen en wat is het belang van ritme in een verhaal? Het zal gaan over efficiëntie, het evenwicht tussen hoofd- en bijzaken, de kracht van de suggestie, het benutten van de ruimte die een tekst vraagt en de melodie van een tekst.

Dit alles wordt behandeld aan de hand van kleine oefeningen. Ook bespreken de cursisten gezamenlijk hun ingestuurde verhalen.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, verhalen en toneelstukken. Hij heeft een dagelijkse column in de krant van zijn geboortestreek, De Gelderlander. Zijn roman Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en werd ook genomineerd voor de ECI-literatuurprijs. Over schrijven publiceerde hij het boek Schrijven is ritme.

Niveau & inschrijven

De cursus vereist een bepaald basisniveau voor deelname, omdat het hier een Masterclass betreft. De cursus is daarom niet voor iedereen toegankelijk. Wil je meedoen, stuur dan een kort verhaal of een tekstfragment uit een langer stuk (1500 – 3000 woorden) plus een korte motivatie naar info [@] hetliteratuurhuis.nl. Thomas Verbogt leest en beoordeelt samen met Het Literatuurhuis alle inzendingen. Aanmelden voor de Masterclass kan tot 21 september 2019. Je ontvangt vervolgens binnen twee weken na inzending een reactie van ons over deelname. Over de uitslag van de beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd.

Praktische informatie

Data: 4 & 11 oktober 2019
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: 225,- (incl. koffie, thee, lunch en afsluitende borrel)
Minimum aantal deelnemers: 8.

Over eerder masterclasses van Thomas Verbogt
‘Thomas Verbogt is een buitengewoon enthousiasmerende leraar met een scherpe blik die je laat zien hoe je je met openheid en experimenteerlust kunt verhouden tot het schrijverschap, en hoe je jezelf kunt voorbereiden op het schrijven. Na een workshop van Verbogt heb je meer inzicht in je eigen kracht en zwakte als prozaschrijver en kun je weer even geloven dat schrijven in de eerste plaats een genot is.’ (Alexis de Roode)

vrijdag 4 oktober 2019 tot vrijdag 11 oktober 2019

10:00
Prijs vanaf: €225
Soort:,

Website event
Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK UtrechtNetherlands
+ Google Maps
Organisator

ILFU
Scroll To Top