Spring naar content
Laden Evenementen

donderdag 9 september 2021 tot donderdag 21 oktober 2021

19:00
Prijs: €225
Soort:
Voertaal: Nederlands

Locatie

Online

Foto © Linelle Deunk

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Academy: Vervolgcursus poëzie schrijven (online)

Met: Ingmar Heytze, Hester Knibbe, Luuk Gruwez, Tjitske Jansen en Ellen  Deckwitz
Wanneer: 9 & 23 september, 7 & 21 oktober (4 donderdagavonden van 19.00 – 22.00u)
Waar: Online, via Zoom
Cursusgeld: €225,-
Huisvrienden van ILFU krijgen op deze cursus 10% korting
 

De succesvolle cursussen poëzie schrijven die Ingmar Heytze de afgelopen jaren verzorgde, worden voortgezet met een vervolgcursus waarbij Heytze in gesprek gaat met verschillende gastdocenten. Deze vervolgcursus bestaat uit vier cursusavonden met telkens een andere gastdocent.

Elke bijeenkomst bestaat uit een interview met de betreffende gastdocent, een Q&A, een live-schrijfopdracht en bespreking van de resultaten van deze schrijfopdracht.
Vragen die binnen deze vervolgcursus aan de orde komen zijn: hoe werkt de literaire wereld, hoe vind je een uitgever en wat doet een uitgever eigenlijk voor je, hoe voer je redactie over een bundel, hoe geef je schrijverschap een plaats in je leven. 

De vier gastdocenten zijn:

– Hester Knibbe
– Luuk Gruwez
– Tjitske Jansen
– Ellen DeckwitzHester Knibbe
(1946) won de VSB Poëzieprijs 2015 voor haar bundel Archaïsch de dieren. Waartoe zijn wij op aarde, hoe kunnen we samenleven, hoe kunnen we onze doden herdenken – Knibbe schuwt de grote vragen niet en zoekt in haar werk naar antwoorden.

Luuk Gruwez (1953) is prozaïst en essayist, maar in de eerste plaats dichter. Hij publiceerde diverse dichtbundels die veelvuldig bekroond werden. Gruwez geldt als een van de meest gebloemleesde dichters in het Nederlandse taalgebied.

Tjitske Jansen (1971) combineert in wat ze schrijft als vanzelf poëzie, proza en theater. Al vanaf haar vroegste bundels, de bestsellers Het moest maar eens gaan sneeuwen en Koerikoeloem, treedt ze veel op en geeft ze met grote inzet les over schrijven, poëzie en performance. Dit jaar verscheen haar vierde bundel, Iedereen moet ergens zijn. 

Ellen Deckwitz (1982) schreef prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over het schrijven en lezen van poëzie zoals de bestseller Olijven moet je leren lezen en Dit gaat niet over grasmaaien. Daarnaast maakt ze theater en schrijft ze wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. In 2019 verscheen haar meest recente dichtbundel Hogere natuurkunde. 

 

Aanmelden

Deze cursus is in eerste instantie enkel toegankelijk voor oud-cursisten van de cursus ‘Poëzie schrijven’. Mochten er plaatsen vrij blijven, zijn ook nieuwe cursisten welkom. Bij interesse in een plekje op de wachtlijst, of voor andere vragen of opmerkingen: stuur gerust een mailtje naar sophie[at]ilfu.com.

Scroll naar boven