Spring naar content
Laden Evenementen

maandag 25 januari 2021 tot vrijdag 30 april 2021

19:00
Prijs: €225
Soort:
Voertaal: Nederlands

Locatie

Online

Foto © Linelle Deunk

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Academy: Vervolgcursus poëzie schrijven

Met: Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Hester Knibbe, Luuk Gruwez en Ted van Lieshout
Wanneer: 25 januari, 22 februari, 29 maart en 26 april (4 maandagavonden van 19.00 – 22.00u)
Waar: Online, via Zoom
Cursusgeld: €225,-
Huisvrienden van ILFU krijgen op deze cursus 10% korting

De succesvolle cursussen poëzie schrijven die Ingmar Heytze de afgelopen jaren verzorgde, worden voortgezet met een vervolgcursus waarbij Heytze in gesprek gaat met verschillende gastdocenten. Deze vervolgcursus bestaat uit vier maandelijkse cursusavonden, met telkens een andere gastdocent.

Elke bijeenkomst bestaat uit een vraaggesprek met de betreffende gastdocent. Het verschil met de eerdere cursus zal zijn dat er binnen de bijeenkomsten minder tijd wordt vrijgemaakt voor schrijfopdrachten. Vragen die binnen deze vervolgcursus aan de orde komen zijn: hoe werkt de literaire wereld, hoe vind je een uitgever en wat doet een uitgever eigenlijk voor je, hoe voer je redactie over een bundel, hoe geef je schrijverschap een plaats in je leven. 

De vier gastdocenten zijn:
– Hester Knibbe
– Luuk Gruwez
– Ted van Lieshout
– Ellen Deckwitz

Je kunt je voor deze cursus aanmelden door dit formulier in te vullen – je ontvangt dan te zijner tijd een factuur.

Ted van Lieshout (1955) is schrijver, dichter en tekenaar. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, in 2009 met de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre en in 2019 met de Boekensleutel. Voor zijn innoverende dichtbundel Driedelig paard kreeg hij zowel een Zilveren Griffel als de Woutertje Pieterseprijs. 

Ellen Deckwitz (1982) schreef prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over het schrijven en lezen van poëzie zoals de bestseller Olijven moet je leren lezen en het onlangs verschenen Dit gaat niet over grasmaaien. Daarnaast maakt ze theater en schrijft ze wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. In 2019 verscheen haar meest recente dichtbundel Hogere natuurkunde. 

Luuk Gruwez (1953) is prozaïst en essayist, maar in de eerste plaats dichter. Hij publiceerde diverse dichtbundels die meermalen bekroond werden. Gruwez geldt als een van de meest gebloemleesde dichters in het Nederlandse taalgebied.


Hester Knibbe
(1946) won de VSB Poëzieprijs 2015 voor haar bundel Archaïsch de dieren. Waartoe zijn wij op aarde, hoe kunnen we samen leven, hoe kunnen we onze doden herdenken – Knibbe schuwt de grote vragen niet en zoekt in haar werk naar antwoorden.

 

Vragen, opmerkingen of andere onzekerheden? Een e-mail is altijd welkom op: sophie[at]ilfu.com.

Scroll naar boven