Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Club met Jeanette Winterson

In de middag, voorafgaand aan het enige optreden van Jeanette Winterson in Nederland, kun je al deelnemen aan een exclusieve Book Club en in klein gezelschap met de veelgeprezen Britse schrijver in gesprek over haar nieuwste roman Frankusstein. Deze verscheen afgelopen juni (Atlas Contact, vertaling door Arthur Wevers) en kreeg juichende recensies in Nederland en Groot-Brittannië.

Over Jeanette Winterson

Jeanette Winterson (1959) verwierf internationale faam met haar debuut Sinaasappelen zijn niet de enige vruchten (1985). Voor dit semi-autobiografische verhaal over een lesbisch meisje dat opgroeit in een streng christelijke gemeenschap won ze de Whitbread Prize voor Beste Debuut Ze bewerkte de roman tot een tweedelige tv-film voor de BBC. In 1987 werd haar roman The Passion bekroond met de John Llewellyn Rhys Memorial-prijs. Haar volgende boek Sexing The Cherry (1989) leverde Winterson de E.M. Forster Award op. Voor haar verdiensten voor de literatuur ontving ze in 2006 een OBE (Officer of the British Empire).

Het verhaal van Frankusstein

In Brexit-Engeland wordt de jonge transgender arts Ry tegen beter weten in verliefd op Victor Stein, een gevierde professor die het debat rondom kunstmatige intelligentie leidt. Maar het verhaal begint in 1816, als Mary Shelley een verhaal schrijft over de schepping van een niet-biologische levensvorm. Wat gebeurt er als mensen niet meer de slimste wezens op aarde zijn? Winterson laat zien hoe dichtbij de toekomst is in haar nieuwe roman.

Kaarten voor de Book Club

Kaarten voor de Book Club koop je via de Tickets button. Je kunt kiezen uit verschillende opties in- of exclusief het boek. De boeken worden geleverd door boekhandel Savannah Bay. Wil je ook ’s avonds bij de ILFU Book Talk in TivoliVredenburg aanwezig zijn? Dan kun je bij het bestellen van je kaart voor de Book Club meteen met korting een kaart bijbestellen (voor 10,- in plaats van 15,-).

Hoe werkt de ILFU Book Club?

Een Book Club duurt twee uur. In het eerste uur bespreek je met elkaar het boek onder leiding van een moderator. In het tweede uur schuift de schrijver aan om deel te nemen aan het gesprek en jullie vragen te beantwoorden. Aansluitend is er een borrel.

1. Koop een ticket door op de knop tickets hier rechts te klikken.

2. Je kunt kiezen uit verschillende tarieven:
• een ticket waarbij je het boek krijgt thuisbezorgd, handig als je niet in Utrecht woont of weinig tijd hebt
• een ticket waarbij je het boek zelf ophaalt bij de boekhandel (bespaar porto, verpakkingsmateriaal en milieuvervuilend transport)
• als je het boek al hebt, kun je een los kaartje kopen voor de Book Club.

3. Je betaalt per iDeal en krijgt direct een e-ticket in je mailbox.

4. Bestel je het boek, dan sturen we je het boek uiterlijk 21 oktober toe, of laten we je weten bij welke boekwinkel in de Utrechtse binnenstad je het boek kunt ophalen. Vanaf 22 oktober kan het boek alleen nog opgehaald worden in de boekhandel.

5. Op de dag van de Book Club ben je een half uur voor aanvang welkom in Het Literatuurhuis. Veel plezier!

Vragen?

Ik lees het liefst op een e-reader.
Kunnen jullie een epub toesturen?
 Nee, het is niet mogelijk om epubs onder derden te verspreiden. Wij schaffen uitsluitend fysieke boeken aan en verspreiden die onder de deelnemers.

Hoeveel deelnemers zijn er?

Een Book Club bestaat uit minimaal 6 en maximaal 25 deelnemers.

Wat is de voertaal?
De voertaal tijdens het eerste uur is Nederlands. Als er een buitenlandse auteur te gast is, is de voertaal in het tweede uur Engels, tenzij anders aangegeven. Bij een Nederlandse auteur is de voertaal Nederlands.

Wie wordt mijn leesclubbegeleider?

Dieuwertje Mertens.

Wordt er voor hapjes en drankjes gezorgd?

Wij zorgen voor koffie, thee, water en een biertje of glas wijn na afloop.

Wordt er gesigneerd?

Zeker. Alle schrijvers zijn bereid hun boeken te signeren. Hun boeken, welteverstaan. Parafernalia, t-shirts of lichaamsdelen durven wij niet te garanderen.

maandag 4 november 2019

Tijd: 15:00 - 17:00 Uur
Prijs vanaf: € 15
Soort:
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK Utrecht Netherlands
+ Google Maps
Organisator

ILFU
Scroll naar boven