Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Club: Willy Vlautin

‘Een zingende meesterverteller’, zo noemde de Volkskrant hem naar aanleiding van zijn Nederlandse optreden vorig jaar. De Amerikaanse popzanger en romanschrijver Willy Vlautin treedt op dinsdag 7 mei op met de band The Delines in TivoliVredenburg en komt ’s middags naar Het Literatuurhuis voor deze ILFU Book Club. Dit is dé gelegenheid om met een kleine groep liefhebbers met de schrijver zelf te spreken over zijn meest recente boek Laat me niet vallen (Don’t Skip Out On Me in een vertaling van Dirk-Jan Arensman). Het NRC schreef hierover: ‘Willy Vlautin is de literaire evenknie van Bruce Springsteen.’ Het DWDD Boekpanel zei over dit boek ‘We waren er allemaal stil van. Iedereen moet dit lezen’.

Willy Vlautin (1967) is een Amerikaanse schrijver, muzikant en songwriter. Hij was de leadzanger en gitarist van de band Richmond Fontaine en maakt nu deel uit van de retro-country band The Delines. Hij bracht sinds de jaren negentig elf studioalbums uit en schreef vijf romans. Laat me niet vallen (2018, J.M. Meulenhoff) vertelt het verhaal van Horace, een getraumatiseerde jongen uit een gebroken gezin. Als tiener wordt hij door onder de hoede genomen van de familie Reese. Die zien in hem een opvolger die de schapenboerderij kan overnemen. Maar Horace wil professioneel bokskampioen worden en hij verlaat de ranch in Nevada. Hij raakt verzeild in het keiharde Mexicaanse bokscircuit en zijn avontuur lijkt gedoemd te mislukken.

Schrijver Rob Waumans begeleidt deze Book Club. Waumans (1977) debuteerde in 2011 met de roman Als je de stad binnenrijdt, die werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Hij maakt literaire programma’s, een literaire podcast en zijn verhalen en artikelen verschenen onder meer in NRC HandelsbladHet Parool en Hard gras. In januari verscheen zijn derde roman De Solist.

 

Hoe werkt de ILFU Book Club?

Een Book Club duurt twee uur. In het eerste uur bespreek je met elkaar het boek onder leiding van een moderator. In het tweede uur schuift de schrijver aan om deel te nemen aan het gesprek en jullie vragen te beantwoorden. Aansluitend is er een borrel.

1. Koop een ticket door hier op de knop tickets te klikken.

2. Je kunt kiezen uit verschillende tarieven:
• een ticket waarbij je het boek krijgt thuisbezorgd, handig als je niet in Utrecht woont of weinig tijd hebt
• een ticket waarbij je het boek zelf ophaalt bij de boekhandel (bespaar porto, verpakkingsmateriaal en milieuvervuilend transport).

3. Je betaalt per iDeal en krijgt direct een e-ticket in je mailbox.

4. In de week van 15 april sturen we je het boek toe, of laten we je weten bij welke boekwinkel in de Utrechtse binnenstad je het boek kunt ophalen. Let op! Vanaf 1 mei kan het boek alleen nog opgehaald worden in de boekhandel.

5. Op de dag van je Book Club ben je een half uur voor aanvang welkom in Het Literatuurhuis. Veel plezier!

 

Vragen?

Ik heb het boek al. Kan ik ook een ticket kopen zonder boek?

Nee, dit is hoe het werkt. Een ticket bevat boek + deelname aan de Book Club. Je steunt met deelname aan de Book Club ook de auteur, zijn/haar uitgeverij en de boekwinkel. Heb je het boek al? Geef je Book Club exemplaar dan cadeau aan iemand in je omgeving.

Ik lees het liefst op een e-reader.
Kunnen jullie een epub toesturen?
 Nee, het is niet mogelijk om epubs onder derden te verspreiden. Wij schaffen uitsluitend fysieke boeken aan en verspreiden die onder de deelnemers.

Hoeveel deelnemers zijn er?

Een Book Club bestaat uit minimaal 6 en maximaal 25 deelnemers.

Wat is de voertaal?
De voertaal tijdens het eerste uur is Nederlands. Als er een buitenlandse auteur te gast is, is de voertaal in het tweede uur Engels, tenzij anders aangegeven. Bij een Nederlandse auteur is de voertaal Nederlands.

Wie wordt mijn leesclubbegeleider?

Vier weken voor de Book Club maken we je leesclubbegeleider bekend.

Wordt er voor hapjes en drankjes gezorgd?

Wij zorgen voor koffie, thee, water en een biertje of glas wijn na afloop.

Wordt er gesigneerd?

Zeker. Alle schrijvers zijn bereid hun boeken te signeren. Hun boeken, welteverstaan. Parafernalia, t-shirts of lichaamsdelen durven wij niet te garanderen.

dinsdag 7 mei 2019

Tijd: 15:00 - 17:00 Uur
Prijs vanaf: €25
Soort:

Website event
Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK Utrecht Netherlands
+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376
Scroll naar boven