Spring naar content
Laden Evenementen

maandag 28 september 2020

Tijd: 20:00 - 22:00 Uur
Prijs: €20
Soort: ,
Voertaal: Engels

Event Facebook »
Website event
Locatie

Grote Zaal TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht Netherlands
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: David Mitchell

Dit evenement is alleen in de Grote Zaal van TivoliVredenburg bij te wonen en wordt niet gelivestreamd.

In de nieuwste roman van David Mitchell over de opkomst en ondergang van de Britse rockband Utopia Avenue in de jaren ’60 doet de band ook Nederland aan. Utopia Avenue, zijn eerste boek in vijf jaar, leidt langs roemruchte plekken, van Soho tot Californië maar ook Paradiso en het legendarische Nederlandse muziekprogramma Fenklup. Ook maken bekende personen hun opwachting (o.a. een jonge David Bowie) en zijn er allerlei verwijzingen terug te vinden naar personages uit Mitchells eerdere romans. We zijn zeer verheugd dat David Mitchell naar Nederland komt om te vertellen over Utopia Avenue.

Dit evenement vindt plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. We volgen bij al onze evenementen uiteraard de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Klik hier voor meer informatie over de maatregelen en spelregels in TivoliVredenburg.

Over David Mitchells oeuvre

David Mitchell wordt beschouwd als een van de grootste Britse schrijvers van dit moment. Met het fantastische Wolkenatlas (Cloud Atlas) dat door de tijd heen en weer springt, kreeg hij grote naamsbekendheid. Het boek werd genomineerd voor de Man Booker Prize en verfilmd met Tom Hanks en Halle Berry in de hoofdrollen. Ook de roman Droom Nummer Negen kreeg een Man Booker Prize nominatie. De Nederlandse vertaling van Utopia Avenue (Meulenhoff, vertaling door Harm Damsma en Niek Miedema) verschijnt eind september.

Signeren

David Mitchell zal signeren na afloop van het gesprek (of er zijn vooraf gesigneerde boeken beschikbaar). Huisvrienden van het ILFU krijgen korting op de entreeprijs; de kortingscode hiervoor ontvangt u in een aparte nieuwsbrief. Ook Huisvriend worden? Klik dan hier.

Over Utopia Avenue

Utopia Avenue zit bomvol cameo’s en is weer ouderwets mitchelliaans genieten. Tot de vele aantrekkelijke kanten van het schrijverschap van David Mitchell behoort het feit dat al zijn boeken bruisen van het schrijfplezier. Plezier in het componeren van elegante of juist rauwe zinnen, plezier in het spelen met tropen en conventies uit de meest uiteenlopende genres, plezier in het scheppen van krachtige personagesdie vervolgens in meerdere boeken blijken terug te komen.’ ***** (Volkskrant)

‘David Mitchell is, clearly, a genius. He writes as though at the helm of some perpetual dream machine, can evidently do anything, and his ambition is written in magma across this novel’s every page.’ (The New York Times Book Review)

(Foto © Leo van der Noort)

Scroll naar boven