Spring naar content
Laden Evenementen

dinsdag 29 september 2020

Tijd: 18:30 - 19:45 Uur
Prijs: €3
Soort: ,
Voertaal: Engels

Locatie

Digitaal
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: Isabel Allende

Met: Isabel Allende, Hagar Peeters, Maarten Steenmeijer en Jellie Brouwer

Kijk het programma met Isabel Allende, Maarten Steenmeijer en Hagar Peeters terug door op ‘Livestream tickets’ hiernaast te klikken (de mededeling dat ‘alle tickets momenteel zijn uitverkocht’ slaat op de avond van de uitzending zelf; u kunt gewoon nog een ticket van €3 kopen om het programma terug te zien.)

Isabel Allende is een van de meest gelezen en geliefde schrijvers ter wereld. Haar grote succes kwam meteen met haar eerste roman uit 1982, Het huis met de geesten, verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol. Sindsdien schreef ze ruim twintig bestsellers en verkocht ze meer dan 74 miljoen boeken. Tijdens deze online ILFU Book Talk gaan we met haar in gesprek over haar rijke oeuvre en haar nieuwste roman Bloemblad van zee die eerder dit jaar verscheen. Ook schuiven aan: dichter Hagar Peeters, hoogleraar Maarten Steenmeijer en journalist en presentator Jellie Brouwer.

Allendes nieuwste roman Bloemblad van zee (Wereldbibliotheek, vertaling Rikkie Degenaar) is een meeslepend, historisch en politiek verhaal dat eind jaren dertig begint en zich afspeelt tegen de achtergrond van twee burgeroorlogen. Eind jaren dertig vluchten een jonge arts en zijn vriendin voor de Spaanse Burgeroorlog op een schip gecharterd door de Chileense dichter Pablo Neruda (naar zijn woorden is de roman vernoemd) en ontkomen zo aan de Tweede Wereldoorlog. Nadat ze een nieuw leven hebben opgebouwd in Chili zijn ze gedwongen om weer huis en haard verlaten als daar de dictatuur uitbreekt. 

Over Isabel Allende

Naast haar werk als schrijver besteedt Isabel Allende veel van haar tijd aan mensenrechtenorganisaties en richtte ze een stichting op na de dood van haar dochter Paula, over wie ze het gelijknamige ontroerende, bewogen boek schreef. De stichting geeft bijdragen aan tientallen organisaties wereldwijd vooral gericht op het welzijn van vrouwen en meisjes. Ook hield ze verschillende TED Talks waar meer dan 8 miljoen mensen naar keken. In 2014 ontving ze van president Barack Obama de Presidential Medial of Freedom, de hoogste Amerikaanse burgerlijke onderscheiding.

Over Bloemblad van zee:

‘Allende op haar best.’ NRC
‘Isabel Allende houdt in volle roman een spiegel voor’ (****, Volkskrant)

Kaartverkoop live stream en festivalbundel

Je kunt bij de live stream aanwezig zijn door je kaartje te kopen via de link naar GUTS: je kunt zelf kiezen voor een tarief (van € 3 t/m € 15). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging voor de live stream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de Isabel Allende live stream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv. Bij je live stream-kaartje kun je de ILFU festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ bestellen.

In samenwerking met Instituto Cervantes

Scroll naar boven