Spring naar content
Laden Evenementen

dinsdag 29 september 2020

Tijd: 20:30 - 22:30 Uur
Prijs: €17,50
Soort: ,
Voertaal: Engels

Event Facebook »
Website event
Locatie

Grote Zaal TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht Netherlands
+ Google Maps
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: Lionel Shriver

Dit evenement is alleen in de Grote Zaal van TivoliVredenburg bij te wonen en wordt, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook gestreamd.

Lionel Shriver brak door met We Need to Talk About Kevin. Deze huiveringwekkende psychologische thriller over een jongen die een bloederige aanslag pleegt op zijn school werd verfilmd met Tilda Swinton en John C. Reilly in de hoofdrollen. Tijdens het ILFU gaat ze met schrijver en filosoof Stine Jensen in gesprek over haar nieuwste roman De weg van de meeste weerstand. Vooraf geeft Abdelkader Benali een laudatio ter ere van Lionel Shriver.

Dit evenement vindt plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. We volgen bij al onze evenementen uiteraard de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Klik hier voor meer informatie over de maatregelen en spelregels in TivoliVredenburg.

Ook in dit nieuwe boek geeft de Amerikaanse, deels in Londen woonachtige journalist en schrijver Lionel Shriver een vlijmscherp inkijkje in uiteenlopende actuele kwesties van gezondheidsgekte tot feminisme en culturele toe-eigening. Daarbij kiest ze zelf niet bepaald voor de weg van de minste weerstand. Serenata Terpichore, hoofdpersoon in De weg van de meeste weerstand (Atlas Contact, vertaald door Karina van Santen en Marian van der Ster) is een fitgirl avant la lettre en zit opeens thuis. Ze probeert steun te zoeken bij haar echtgenoot. Maar die gaat zelf, na gepasseerd te zijn voor een promotie en met pensioen te zijn gestuurd, voor het eerst aan duursport doen – van marathon naar triathlon.

Over Lionel Shriver

Shriver studeerde aan de Columbia University New York en woonde in Nairobi, Bangkok, Belfast en Londen. Als journalist schreef ze voor onder andere The Wall Street Journal, Financial Times, The New York Times en The Economist. Shriver won in 2005 de Orange Prize voor haar achtste boek We Need to Talk About Kevin.

Signeren na afloop

Lionel Shriver zal signeren na afloop van het gesprek (of er zijn vooraf gesigneerde boeken beschikbaar). Huisvrienden van het ILFU krijgen korting op de entreeprijs; de kortingscode hiervoor ontvangt u in een aparte nieuwsbrief. Ook Huisvriend worden? Klik dan hier.

Over De weg van de meeste weerstand

“Het gemopper van Lionel Shriver op fitnessgekkies is virtuoos. In haar vijftiende roman, De weg van de meeste weerstand, laat Lionel Shriver haar personage als een volleerd stand-upcomedian fulmineren tegen het sektarische superioriteitsdenken van de fitnessverdwaasden.” (Het Parool)

“Vermakelijk en vilein. Een boek dat ik grinnikend in vrijwel een ruk heb uitgelezen.” (Trouw Letter & Geest)

“De roman ontwikkelt zich subtiel van een scherpe zedenschets tot een liefdevolle analyse van een huwelijk.” (De Morgen)

(Foto © Mark Kohn)

Scroll naar boven