Spring naar content
Laden Evenementen

Louis Theroux

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: Louis Theroux

De Britse documentairemaker Louis Theroux komt naar Utrecht. De wereldberoemde interviewer en maker van baanbrekende documentaires zal tijdens deze ILFU Book Talk spreken over Geen taboe voor Theroux. In dit boek tekende hij zijn memoires op over zijn carrière en de spraakmakende documentaireseries waarvoor hij vele prijzen ontving. Deze avond vindt plaats in de Janskerk in Utrecht en presenteren we in samenwerking met TivoliVredenburg.

Theroux zal worden geïnterviewd door programmamaker en presentator Janine Abbring. Voorafgaand aan het gesprek verzorgt dichter en columnist Ester Naomi Perquin een laudatio. Na afloop van de Book Talk zal Louis Theroux een uur signeren. In samenwerking met uitgeverij Ambo | Anthos is Geen taboe voor Theroux (Nederlandse vertaling) deze avond verkrijgbaar bij de stand van De Utrechtse Boekenbar. Om zoveel mogelijk mensen aan bod te laten komen, kun je maximaal één exemplaar laten signeren.

Persoonlijke memoires van Theroux

Vijfentwintig jaar na zijn eerste verschijning op tv komt op 15 november Geen taboe voor Theroux (Ambo|Anthos) uit. In deze persoonlijke memoires neemt Louis Theroux de lezer mee op reis door zijn tv-carrière, die begon bij Michael Moores TV Nation, en langs de vele bijzondere ontmoetingen die hij door de jaren heen had. Hij beschrijft zijn ervaringen met extreme subculturen en milities in Amerika, gangs in Johannesburg en met zware drinkers in Londen. Ook vertelt hij over zijn interviews met bekende Britten zoals Jimmy Saville die hij bewonderde maar die hij later door onthullingen rond Savilles verleden in een nieuw licht moest bezien. De documentaires van Louis Theroux worden in Nederland uitgezonden door de VPRO.

ILFU Book Talks in Utrecht UNESCO City of Literature

In vervolg op het succesvolle ILFU International Literature Festival Utrecht dat in 2018 voor het eerst in een grote editie van twee weken plaatsvond, vinden ook door het jaar heen ILFU Book Talks plaats. Grote namen en smaakmakers uit de nationale en internationale literatuur gaan tijdens de Book Talks in gesprek over hun nieuwste boekuitgave in Utrecht. Utrecht is sinds 2017 een UNESCO City of Literature.

donderdag 14 november 2019

Tijd: 20:00 - 22:30 Uur
Prijs vanaf: €25
Soort:
Voertaal: Engels

Uitverkocht Event Facebook »
Locatie

Janskerk
Janskerkhof 26
3512BN Utrecht
+ Google Maps
Organisator

ILFU
TivoliVredenburg
Scroll naar boven