Spring naar content
Laden Evenementen

woensdag 29 september 2021

Tijd: 20:00 - 21:30 Uur
Prijs: €17,50
Prijs voor members: €14Word ILFU member
Soort: ,
Voertaal: Engels

Locatie

TivoliVredenburg (Club Cloud Nine)
Vredenburgkade 11 Utrecht Netherlands

Foto © Lucy Dickens

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk met Max Porter

Max Porter (1981) werd in één klap wereldwijd bekend met zijn debuut Verdriet is het ding met veren. Het is een driedelige novelle in prozagedichten, korte fabels en fragmenten van toneelstukjes, over een gezin waarin de moeder overleden is. Hij kreeg er onder meer de Europese Literatuurprijs en de International Dylan Thomas Prize voor en Theater Rotterdam maakte een toneelbewerking (met o.a. Jacob Derwig) van de novelle. Zijn tweede roman, Lanny, werd genomineerd voor de Booker Prize. Deze zomer verscheen Porters nieuwste boek, De dood van Francis Bacon. Het is wederom een schitterend kleinood waarin Porter de laatste gedachten noteert van de schilder Francis Bacon, die in 1992 eenzaam stierf in Madrid. Het is ook een poging om Bacons getormenteerde doeken en explosieve liefdesleven in een poëtische taal te vatten. ‘Porter is one of our most exciting writers,’ schreef The Spectator. ‘Max Porter vernieuwt al sinds 2015 de roman, schreef De Standaard. Op het ILFU gaat Max Porter met Alicja Gescinska in gesprek over zijn behoefte aan nieuwe vertelvormen en zijn obsessie met Francis Bacon.

Voorafgaand spreekt de Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst zijn lofrede voor Max Porter uit.

Zaal open: 19.00
Aanvang: 20.00

Tickets regulier: €17,50
Tickets ILFU members: €14,00

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Max Porter kosten voor ILFU leden geen 17,50, maar 14 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen. 

 

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. Voor meer info over ILFU en de maatregelen tegen het coronavirus, verwijzen we je graag door naar onze COVID-19-informatiepagina.

Scroll naar boven