Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: Michael Ondaatje

Op zaterdag 20 april komt de wereldberoemde auteur Michael Ondaatje naar Utrecht voor de eerste ILFU Book Talk om te vertellen over zijn meest recente roman Warlight. Deze achtste roman van Ondaatje verscheen in 2018 in de Nederlandse vertaling als Blindganger (Uitgeverij Nieuw Amsterdam). De Canadese auteur, bekend van onder meer The English Patient, zal door Jeroen Vullings geïnterviewd worden over zijn roman in een speciaal middagprogramma in TivoliVredenburg.

Michael Ondaatje heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan bestaande uit poëzie, scenario’s en non-fictie maar hij is het meest bekend geworden door zijn romans. Zijn bekendste werk, The English Patient, werd in 2018 bekroond met de Golden Man Booker Prize voor het beste fictiewerk van de afgelopen vijftig jaar. Ook werd de roman zeer succesvol verfilmd met Juliette Binoche, Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen. De film ontving maar liefst negen Oscars.

In zijn nieuwste roman Blindganger volgen we Nathaniel door een naoorlogs Londen. Hij probeert van de puzzelstukjes van zijn moeders leven een geheel te maken om er zo achter te komen waarom hij ouderloos opgroeit omringd door duistere figuren.

Blindganger is een tergend mooie evenknie van Ondaatjes grootste succes, The English Patient.’ de Volkskrant *****

‘Het proza van Blindganger is net zo lyrisch, het verhaal net zo ingenieus als dat van De Engelse patiënt. NRC Handelsblad ****

‘Ondaatje excelleert met zijn roman over ons verlangen het verleden te doorgronden. Op zijn 75ste is deze schrijver alleen maar nog beter geworden.’ Trouw

‘Michael Ondaatje heeft met Blindganger een zowel poëtische als explosieve roman geschreven. (…) Een ingenieus literair spel.’De Groene Amsterdammer

‘Een meesterwerk.’ De Standaard

 

Ondaatje stadswandeling door Utrecht

De familie Ondaatje stamt af van Hollanders uit de tijd dat Sri Lanka een Nederlandse kolonie was. Een van Michael Ondaatjes voorouders, Pieter Quint Ondaatje, studeerde in Utrecht en voerde de beweging aan die enkele jaren voor de Franse revolutie zorgde voor invoering van de democratie in Utrecht. De historicus Simon Schama noemde deze beweging van grote Europese betekenis.

Speciaal voor deze Book Talk is een stadswandeling door Utrecht ontwikkeld door historicus Chaja Zeegers. De wandeling leidt langs betekenisvolle plaatsen uit de tijd van Pieter Quint Ondaatje en wordt gemaakt in combinatie met de Book Talk. Kaarten voor deze combinatie van Book Talk & Walk zijn nu te koop via de button Tickets Huisvrienden. De wandeling start om 13.30uur bij TivoliVredenburg(verzamelen om 13.15 uur) en eindigt hier ook zodat je ruim op tijd bent voor de Book Talk.

 

Datum: zaterdag 20 april
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 15
Voor Literatuurhuisvrienden gratis, lid worden?Klik hier

Book Talk in combinatie met de stadswandeling
Aanvang: 13.30 uur
Toegang: € 22,50 (via button Tickets Huisvrienden)

zaterdag 20 april 2019

Tijd: 15:00 - 17:00 Uur
Prijs vanaf: €15
Soort:

Word huisvriend
Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11 UtrechtNederland+ Google Maps
Scroll To Top