Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 26 september 2020

Tijd: 20:00 - 22:00 Uur
Prijs: €17,50
Soort: ,
Voertaal: Engels

Website event
Locatie

TivoliVredenburg (Hertz)
Vredenburgkade 11 Utrecht Netherlands + Google Maps
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: Michel Faber

Dit evenement is enkel in de Hertz in TivoliVredenburg bij te wonen en wordt niet gelivestreamd.

Na het verschijnen van zijn laatste boek kondigde Michel Faber aan geen romans meer te schrijven. Maar gelukkig hield hij zich daar niet aan en is er nu het fantasyverhaal D. – Een geschiedenis van twee werelden, zijn literaire ode aan Charles Dickens. De gelauwerde schrijver komt naar Utrecht voor een gesprek over zijn nieuwe roman. Dichter Ellen Deckwitz zal hem interviewen, en vooraf geeft schrijver en podcastmaker Tom Hofland een laudatio ter ere van Michel Faber.

Dit evenement vindt plaats in Hertz in TivoliVredenburg. We volgen bij al onze evenementen uiteraard de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Klik hier voor meer informatie over de voorzorgsmaatregelen die zijn genomen in TivoliVredenburg.

Michel Faber is van Nederlandse afkomst, groeide op in Australië en woont sinds 1993 in Schotland. Hij debuteerde met de verhalenbundel Gods speelgoed en schreef in 2002 zijn magnum opus, het veelgeprezen Lelieblank, scharlakenrood, een ruim achthonderd pagina tellend boek waarvan in Nederland alleen al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. De BBC maakte een vierdelige serie van deze Victoriaanse roman. Nadat in 2013 zijn bestseller Under the Skin (Onderhuids) werd verfilmd met Scarlett Johansson in de hoofdrol, voltooide hij in 2015 Het boek van wonderlijke nieuwe dingen kort na de dood van zijn vrouw. D. – Een geschiedenis van twee werelden (Uitgeverij Podium) komt in september in het Nederlands uit.

Indien mogelijk zal Michel Faber signeren na afloop van het gesprek; anders zijn er vooraf gesigneerde boeken beschikbaar. Huisvrienden van het ILFU krijgen korting op de entreeprijs; de kortingscode hiervoor ontvangt u in een aparte nieuwsbrief. Ook Huisvriend worden? Klik dan hier.

“Faber’s writing is so dizzyingly accomplished that he is able to convince you that, just sometimes, the old stories are the best ones.” (GUARDIAN)

Over Het boek van wonderlijke nieuwe dingen: “(…) Een aangrijpend liefdesverhaal. Het zoveelste bewijs ook van wat een inventieve, gedurfde en originele schrijver Michel Faber altijd is geweest. En hopelijk zal blijven.” (Het Parool)

Scroll naar boven