Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 27 september 2020

Tijd: 16:00 - 17:15 Uur
Prijs: €3
Soort: ,
Voertaal: Engels

Website event
Locatie

Digital
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Book Talk: Petina Gappah

Met: Petina Gappah, Aldith Hunkar, Roanne van Voorst

Dit evenement is enkel via livestream te bekijken. Zie onder voor meer info en tickets!

De dood van de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone was het uitgangspunt voor Petina Gappahs roman Vanuit het duister stralend licht. Tijdens deze online ILFU Book Talk spreekt zij met interviewer en journalist Aldith Hunkar over de tocht die Livingstones trouwe entourage ondernam om zijn lichaam naar de dichtstbijzijnde havenstad te vervoeren. Alle intriges rond de reis fascineerden Gappah al langere tijd en verwerkte ze in haar nieuwste boek. Onderzoeker en schrijver Roanne van Voorst geeft vooraf een laudatio ter ere van Petina Gappah.

Over Petina Gappah

De Zimbabwaanse schrijver en advocaat Petina Gappah woont en werkt in Berlijn. Voor haar eerste bundel De danskampioen en andere verhalen uit Zimbabwe ontving ze de Guardian First Book Award. Ook in Amerika ontving ze voor deze bundel vele prijzen. Hoewel het boek werd beschreven als een verzameling verhalen over elke laag van de Zimbabwaanse cultuur, wil ze liever niet gezien te worden als de stem van Zimbabwe. Haar werk is in veel talen verschenen. In 2015 kwam haar romandebuut Het boek van Memory uit. Ook deze roman kwam terecht op verschillende longlists en op de shortlist voor de Prix Femina étranger. Haar nieuwste roman Vanuit het duister stralend licht (Atlas Contact) verscheen eerder dit jaar.

‘Een fascinerende roman’ (**** NRC Next)

Vanuit het duister stralend licht is zo lichtvoetig en onderhoudend dat je bijna niet opmerkt hoe diepgaand Gappah het spanningsveld tussen culturen verkent… Een wijze en geestige roman’ (Trouw)

Kaartverkoop live stream en festivalbundel

Je kunt bij de live stream aanwezig zijn door je kaartje te kopen via de link naar GUTS: je kunt zelf kiezen voor een tarief (van € 3 t/m € 15). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging voor de live stream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de Petina Gappah livestream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv. Bij je livestream-kaartje kun je de ILFU festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ bestellen.

Scroll naar boven