Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 25 september 2021

Tijd: 12:00 - 18:00 Uur
Prijs vanaf: €25
Soort: ,

Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11 Utrecht

ILFU Exploring Stories

Exploring Stories is een festivalmiddag met schrijvers, dichters en muzikanten van over de hele wereld die je met hun verhalen iets leren over de tijd waarin we leven.

Als het afgelopen jaar iets heeft laten zien, is het wel dat de grote kwesties van onze tijd allemaal met elkaar verknoopt zijn. Klimaatverandering, globalisering, kapitalisme en raciale, culturele en economische ongelijkheid zijn wereldwijde problemen waarvoor niet een eenduidige oplossing bestaat. De wetenschap en de journalistiek brengen weliswaar de werkelijkheid in kaart, maar dan nog blijft er zoveel over wat we niet kunnen zien. De literatuur zoekt naar de waarheid achter de waarneembare feiten. Het gaat niet zozeer om de wereld zoals zij is, maar de wereld zoals ze zou kunnen zijn, ongeacht of dat nu een aanlokkelijke of afschrikwekkende wereld oplevert: ‘I write books about possible, unpleasant futures in the hope that we will not allow those futures into reality,’ vertelde Margaret Atwood vorig jaar op het ILFU. 

Op Exploring Stories ontdek je nieuwe inzichten over de thema’s van onze tijd, leer je nieuwe schrijvers kennen en keer je hopelijk huiswaarts met nieuwe denkbeelden en een flinke tas nieuwe boeken.  

De line up wordt in de loop van de zomer bekend gemaakt, maar we kunnen nu al met veel trots de aanwezigheid van Roxane Gay (online) en Tahar Ben Jelloun (in persoon) aankondigen.

Tickets regulier: € 25,00
Tickets voor ILFU Members: €20,00

N.B. Combineer je bezoek aan Exploring Stories zaterdagmiddag met de ILFU Book Talk van Édouard Louis, zaterdagavond. Een combiticket voor middag + avond kost € 32,50 ipv €45. Zolang de voorraad strekt.

 

 

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Exploring Stories kosten voor ILFU leden geen 25, maar 20 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met korting kaarten bestellen. 

 

 

Scroll naar boven