Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 4 oktober 2020

Tijd: 13:00 - 17:00 Uur
Prijs: Gratis
Soort:

Locatie

DUMS
Domplein 4
3512 JC Utrecht Nederland
dums.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Fringe: Ali Amghar – Een stoel, het publiek en een verhaal

Meneer Slimani gaat verhuizen. Hij is inmiddels z’n vrouw verloren, gaat bijna met pensioen en woont alleen in een gegentrificeerde buurt. Als z’n dochter de laatste doos heeft meegenomen naar z’n kleinere nieuwe woning, dichterbij z’n kinderen en kleinkinderen, blikt hij terug op de buurt waar hij bijna dertig jaar heeft gewoond, met een bewoner die hij niet al te goed kent. 
In Een stoel, het publiek en een verhaal vertelt Ali Amghar Het vertrek van Slimani. Een verhaal over heimwee, naar een plek en naar een tijd die er niet meer is.
In het Boekenweekgeschenk van 2020, Generaal zonder Leger van Özcan Akyol, staat een oproep aan alle jonge schrijvers om vooral niet te debuteren met de zoveelste coming-of-age roman waarin er weer een millennial in een (identiteiten)crisis belandt. De oproep was voor Ali Amghar reden om meneer Slimani te creëren en over het te vertellen in het korte verhaal Het vertrek van Slimani.
Bezoek Een stoel, het publiek en een verhaal tijdens het ILFU Fringe programma in De Utrechtse Muziekschool op 4 oktober. Kijk voor meer informatie en tickets hier.

Scroll naar boven