Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 4 oktober 2020

Tijd: 13:00 - 17:00 Uur
Prijs: Gratis
Soort:

Locatie

DUMS
Domplein 4
3512 JC Utrecht Nederland
dums.nl

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Fringe: Sholeh Rezazadeh en MANKES – Muzitaal

Naast een rivier staat een boom. Op de tak van die boom zit een vogel. De boom heeft verhalen gehoord van de rivier over de zee, de golven, de zachte zeebodem, de ruwe handen van het zand en hoe oneindig de zee is. De boom vertelt het verhaal aan de vogel, die nieuwsgierig wordt naar de zee. De rivier opent zijn armen en zegt dat hij de vogel tot de zee vast zal houden. Wanneer de vogel de zeebodem aanraakt, realiseert hij zich hoe vergelijkbaar de bodem van de zee en de hemel zijn.
Volgens schrijver Carl Sandburg is “Poëzie is het dagboek van een zeedier dat op het land leeft en wil vliegen”. P’an Koe, schepper van de aarde volgens de Chinese mythologie, schiep de wereld vanuit een verlangen naar chaos, maar miste daarna de stilte.
Sholeh Rezazadeh en MANKES lieten zich door Sandburg en P’an Koe inspireren voor het maken van Muzitaal. Een verhaal over onrustige geesten in de vorm van proza, poëzie en muziek, verteld in het Engels, Nederlands, Perzisch en Turks.
Bezoek Muzitaal in het ILFU Fringe programma in De Utrechtse Muziekschool op 4 oktober. Kijk voor meer informatie en tickets hier.

Scroll naar boven