Spring naar content
Laden Evenementen

woensdag 29 september 2021

Tijd: 15:00 - 16:30 Uur
Prijs: €6
Prijs voor members: €9,60Word ILFU member
Soort: ,

Locatie

Bibliotheek Neude, Utrecht
Neude 11
3512 AE Utrecht

Foto Gary Northfield © Nicky Evans

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU kinderprogramma: Gary Northfield (7+)

Je kent vast de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die gladiator wordt en grote avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Gary Northfield, de maker van de boeken over Julius Zebra komt naar Utrecht! Speciaal voor het ILFU komt hij over vanuit Londen.

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil”, interviewt Edward van de Vendel hem over zijn boek Hoe word ik een gladiator? en over het beroep ‘schrijver-illustrator’. Gary Northfield schrijft zijn boeken namelijk niet alleen, hij maakt ook alle tekeningen in het boek. Hij is schrijver-illustrator! Er zijn ook twee Nederlandse illustratoren: Floor de Goede en Hedy Tjin. Zij schrijven zelf niet, maar maken geweldige tekeningen en strips voor kinderboeken.

Edward van de Vendel is zelf een veelbekroonde kinderboekenschrijver en dichter. De eerste helft van het programma interviewt hij Gary Northfield, Floor de Goede en Hedy Tjin. Het gesprek is deels in het Engels. Misschien heb je al Engels op school, maar Edward vertaalt ook tussendoor steeds wat hij bespreekt, zodat je het gesprek heel goed kunt volgen. Samen gaan ze je alles vertellen over hoe je van tekenen je beroep kunt maken. Natuurlijk mag je ze het hemd van het lijf vragen.

De tweede helft van het programma geeft Gary Northfield een tekenworkshop om je de kneepjes van het vak bij te brengen. Ook Floor de Goede en Hedy Tjin laten zien hoe zij te werk gaan. En na afloop kun je ze allemaal om een handtekening vragen!

Over Gary Northfield en Julius Zebra
Gary Northfield is striptekenaar en schrijver van kinderboeken. Julius Zebra is een populaire boekenreeks van zijn hand. Inmiddels zijn er vijf delen en een moppenboek uitgebracht. De gezellige boeken maken je aan het lachen, terwijl je veel leert over de geschiedenis van het oude Romeinse rijk. The Guardian, een belangrijke Engelse krant, gaf het eerste deel uit de serie een 9/10 en noemde het een page turner: een boek zo leuk dat je er doorheen vliegt!

Over Edward van de Vendel, Floor de Goede en Hedy Tjin
Edward van de Vendel is schrijver en dichter. Hij schreef al zo’n honderd kinderboeken, waarvan er veel bekroond werden. Zo won hij de Woutertje Pieterse Prijs, twaalf Zilveren Griffels en de Duitse Jugendliteraturprijs. Hij vertaalt daarnaast veel kinderboeken naar het Nederlands, zo ook de boeken over Julius Zebra! Zijn nieuwe boek Rekenen voor je leven, met tekeningen van Floor de Goede is net uit.

Floor de Goede is striptekenaar. Iedere dag tekent hij een semi-autobiografische strip over Flo. Van deze strips heeft hij inmiddels al zeven boeken gemaakt. Samen met Edward van de Vendel maakte hij verschillende kinderboeken waaronder Heel heel heel vies boek, Opa laat zijn tenen zien, Miss Eenhoorn en Sofie en de pinguïns.

Hedy Tjin werkt als freelance illustrator en grafisch ontwerper. Ze werkt graag met papier en pen, hout en acryl verf, maar ook met textiel. Haar werk varieert van grote muurschilderingen voor The Black Archives tot illustraties voor Het Parool, de Viva en het kinderboek Sala en Monk. Ons samen van Neske Beks.

Het ILFU organiseert dit programma i.s.m. De Bibliotheek Utrecht en met Studio Kleine Lettertjes, makers van Het Mooie Kinderboekenfestival.

Zaal open: 14.30
Aanvang: 15.00

Tickets regulier: € 12,00
Tickets voor bibliotheekleden: € 6,00
Tickets voor ILFU members: € 9,60

Koop je tickets online, er is kaartverkoop aan de deur maar betalen kan dan alleen met cash.

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor dit kinderprogramma kosten voor ILFU leden geen 12, maar 9,60 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen. 

Coronatoegangsbewijs en ID
Bij een voorstelling in de film- en theaterzaal in Bibliotheek Neude is een QR-code via de CoronaCheckApp of papieren coronabewijs verplicht vanaf 13 jaar en ouder: een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag (van max. 24 uur oud) of een corona herstelbewijs. Vanaf 14 jaar is ook het tonen van ID verplicht. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Scroll naar boven