Spring naar content
Laden Evenementen

woensdag 30 september 2020

Tijd: 15:00 - 16:00 Uur
Prijs: €5
Soort:
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

Bibliotheek Neude, Utrecht
Neude 11
3512 AE Utrecht

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU presenteert: Gary Northfield [geannuleerd]

Met: Gary Northfield & Edward van de Vendel
Je kent vast de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die gladiator wordt en grote avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Ter ere van de start van de Kinderboekenweek komt Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de boeken, speciaal naar Utrecht! Hij wordt geïnterviewd door Edward van de Vendel, die het gesprek tussendoor meteen vertaalt. Daarna geeft Gary een workshop cartoon tekenen en leert hij je hoe hij zijn toffe tekeningen maakt.

Programma in de Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘En toen..’, dus de avonturen van Julius Zebra passen daar helemaal bij! Gary tekent al sinds 2002 en schrijft het liefst over dieren.
In het eerste half uur wordt hij geïnterviewd door Edward van de Vendel. Edward is zelf een veelbekroonde kinderboekenschrijver en dichter. Na het interview kun jij je vragen stellen aan Gary en geeft hij een workshop cartoon tekenen. Hij laat je zien hoe hij zijn toffe tekeningen maakt en je gaat zelf aan de slag.
Het gesprek is in het Engels. Misschien heb je al Engels op school maar Edward vertaalt tussendoor steeds wat hij bespreekt met Gary zodat je het gesprek heel goed kunt volgen.
Gary Northfield signeert na afloop bij de stand van de Utrechtse Kinderboekwinkel.

Over Julius Zebra

Julius Zebra is een populaire boekenreeks, waarvan inmiddels vier delen zijn uitgebracht. De gezellige boeken maken je aan het lachen, terwijl je veel leert over de geschiedenis van het oude Romeinse rijk. The Guardian, een belangrijke Engelse krant, gaf het eerste deel uit de serie een 9/10 en noemde het een page turner: een boek zo leuk dat je er doorheen vliegt!

Locatie: Bibliotheek Neude, Utrecht
Leeftijd: 7+
Kosten: € 5 lid van de Bibliotheek / € 10 niet-lid
Scroll naar boven