Spring naar content
Laden Evenementen

vrijdag 1 oktober 2021 tot zondag 3 oktober 2021

19:00
Prijs: €5
Prijs voor members: €0,00Word ILFU member
Soort: ,
Voertaal: Engels

Locatie

Online

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU TV Online Book Talk met Marianne Faithfull

Voertaal: Engels

ILFU TV is het online boekenprogramma van het ILFU. Dagelijks is er een online Book Talk te zien met uiteenlopende schrijvers over hun nieuwe boek, opgenomen in de ILFU studio. Elke dag om 19.00 uur kun je een nieuwe aflevering online bekijken en daarna on demand terugkijken. De online Book Talks zijn voor ILFU members gratis te bekijken via Mijn ILFU. Vooraf is, voor wie geen member is, een los kaartje te koop via TivoliVredenburg, maar na de uitzenddatum zijn de Book Talks alleen voor leden beschikbaar. De online Book talks zijn Engels gesproken.

Alle ILFU TV-boeken koop je bij De Utrechtse Boekenbar.

1 oktober
Marianne Faithfull

Marianne Faithfull is bekend van pophits als het door Mick Jagger geschreven As tears go by en The ballad of Lucy Jordan en een groot liefhebber van poëzie. Tijdens haar concerttournees droeg ze al geregeld gedichten voor en haar laatste album uit 2018 dat ze samen schreef en opnam met Nick Cave kreeg de titel Negative Capability, een term van de dichter John Keats. Vorig jaar maakte ze dan eindelijk haar droomplaat: een spoken word album met gedichten van haar favoriete 19de eeuwse romantische dichters, voorzien van een soundscape door Bad Seeds-componist en violist Warren Ellis. Op She Walks in Beauty leest Faithfull de gedichten van onder meer Keats, Shelley, Wordsworth en Byron, met een intensiteit en gedrevenheid waarin een leven langs de toppen en dalen van het kunstenaarschap in elk woord doorklinkt. In haar woonplaats Londen spreekt Faithfull met John Schoorl over She Walks in Beauty en haar liefde voor poëzie.

Online
19:00 uur + on demand
5,- euro / ILFU leden gratis via ilfu.com

Foto Marianne Faithfull with Warren Ellis

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Tickets voor deze online booktalk  kosten voor leden geen 5 euro, maar zijn gratis. Meld je hier online aan, daarna kun je via ‘Mijn ILFU’ deze en alle andere ILFU TV booktalks op de uitzenddatum vanaf 19:00 uur on demand bekijken.

Uitzendschema:

  • Vrijdag 24 september: Jeanette Winterson (UK) over 12 Bites – Heden en toekomst van Kunstmatige Intelligentie
  • Zaterdag 25 september: Thomas Piketty (Frankrijk) over Kapitaal en Ideologie
  • Zondag 26 september: Mariana Enríquez (Argentinië) over Ons deel van de nacht
  • Maandag 27 september: Maxim Osipov (Rusland) over De wereld is niet stuk te krijgen
  • Dinsdag 28 september: Laila Lalami (Marokko/USA) over De zaak aan Highway 62
  • Woensdag 29 september: Bryan Washington (USA) over Aandenken
  • Donderdag 30 september: Elizabeth Strout (USA) over Het verhaal van William
  • Vrijdag 1 oktober: Marianne Faithfull (UK) over She walks in beauty
  • Zaterdag 2 oktober: Jonathan Franzen (USA) over Kruispunt
Scroll naar boven