Spring naar content
Laden Evenementen

zaterdag 3 oktober 2020

Tijd: 19:00 - 22:00 Uur
Prijs: Gratis
Soort:
Voertaal: Nederlands

Locatie

De Nijverheid
Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht Nederland
denijverheid.com

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU X De Nijverheid [geannuleerd]

Op de laatste dag van het festival programmeert ILFU (International Literature Festival Utrecht) een verhalenavond bij De Nijverheid met daarin een dwarsdoorsnede van het afgelopen festival.

Carrousel
Binnen en buiten verspreid over het rauwe terrein verstopt met kunst en rariteiten een carrousel van optredens. Tussen elementen van weer, wind en vuur, een avond vol programma van drie literaire performances met verschillende vertelvormen.
Tussendoor is er ruimte voor een hapje en een drankje.

Je wordt als publiek ingedeeld in drie groepen van maximaal 30 deelnemers. Met hen ga je de carrousel in waarbij je drie locaties op het terrein aandoet; het overdekte terras, het cafe, en de loods.

17.00 uur – Keuken open
19.00 uur – Inschrijving carrousel
(max. 3x 30 deelnemers – wees op tijd)
19.30 uur – Ronde 1
20.20 uur – Ronde 2
21.10 uur – Ronde 3

Op het programma:
Dit algoritme deugt niet
Een voorstelling van Aaron Mirck over onze (ongemakkelijke) relatie met technologie.
Over opgroeien in de 21e eeuw. Over influencers, Wikipedia, scrum-meetings, mindfulness, Vice, hele goede content, over protesteren en over je niet thuis voelen in een generatie.
https://ditalgoritmedeugtniet.nl
(Onderdeel van het ILFU Fringe programma: https://www.ilfu.com/specials/ilfu-fringe/)

Hallo
Een performance waarin Chris Lomans en Marieke Polderdijk het menselijklichaam onderzoeken. Iedere dag worden je verhalen verteld over je lichaam. Een lichaam is man of vrouw, vrij of afhankelijk, ziek of gezond. Soms lijkt het onmogelijk om je eigen lijf in vrijheid te bewonen. Wat als je welkom was in je lichaam?
(Onderdeel van het ILFU Fringe programma: https://www.ilfu.com/specials/ilfu-fringe/)

Finalisten NK Poetry Slam & Kopje Onder
De crème de la crème van de poetry slam: Martje Wijers, de winnaar van het NK Poetry Slam 2020 en finalist Benzokarim staan deze avond op het podium met de beste beeldspraak, de mooiste metaforen en de voortreffelijkste voordracht.
https://www.ilfu.com/specials/poetry-slam/
En na de slammers is er tijd voor muziek, van Kopje Onder (Jona Bosman en Nicole Kaandorp). https://kopjeondermuziek.nl

En ook:
Short Story Dispencer
Neerlands eerste en enige Verhalenmachine. Met een druk op de knop trek je een speciaal voor jou geschreven verhaal uit de machine.

Filmregisseur Francis Ford Coppola was een van de bedenkers van de machine. Coppola: “Ik wilde een machine in mijn café waar je geen chips, bier of koffie, maar kunst uit kunt halen. En zonder er iets voor te hoeven betalen.”

Tot het assortiment behoren korte verhalen van onder anderen Remco Campert, Manon Uphoff, Lévi Weemoedt, Herman Koch, A.L. Snijders, Esther Gerritsen en Maarten Biesheuvel.

Verhalenmachine

Scroll naar boven