Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Literatuurhuiskamer op KNUS

Utrecht wordt in het weekend van 15 en 16 december nóg gezelliger. In de binnenstad vind je dan allerlei markten en intieme huiskamers tijdens het KNUS festival. Kom je op zaterdag 15 december tussen 13.00 en 18.00 uur warmen aan de woorden en poëzie in de Literatuurhuiskamer op de Vismarkt. Toegang is gratis.

 

De hele dag door vinden er in de Literatuurhuiskamer zeepkistoptredens door Proces-Verbaal plaats. Verschillende dichters brengen hun poëzie als echte marktkooplieden voor het voetlicht. Bewapend met hun koffer vol luidsprekers klimmen zij op een zeepkist en geven elk uur live voordrachten weg. Schrik dus niet als je een dichter luidkeels hoort roepen “wie maakt me los, 2 gedichten voor een euro! Komt dat zien, komt dat horen, live poëzie!”. Er is speciale aandacht voor poeziëdebuut Het is koud waar ik niet ben van Jelmer Esmyn van Lenteren dat eind oktober verscheen.

 

13.00 uur Portretdichter Riva Godfried zal (na het grote succes van KNUS 2017) weer haar opwachting maken in de huiskamer van Het Literatuurhuis. Zoals een schilder een portret schildert met verf doet deze dichter dat met woorden. Op een oude typemachine en mooi papier. In een persoonlijke ontmoeting van 10-15 minuten met de dichter, in een “knusse” setting, maakt zij jouw unieke portretgedicht.

 

14.30 uur Artificial Intelligence avant la lettre: kunstenares Fleur van Greuningen ontwerpt speciaal voor de KNUS bezoeker een installatie die de literaire toekomst voorspelt. Een soort mindfulness, maar dan anders: hier ga je met je mind onder een retro-futuristische kap en zorgt een onnavolgbaar ingewikkeld proces met lampen en bliepjes ervoor dat je een literaire toekomst voorspeld krijgt, die precies bij jouw hoofd past. AI avanti! Zij die het aandurven ontvangen hun literaire toekomst als een soort oneetbaar fortune cookie. En nu maar hopen dat de toekomst smaakt!

 

17.15 uur Toen Melle de Boer – frontman van Smutfish – besloot om zijn album in het Nederlands uit te brengen, vroeg hij vertaalhulp aan zeventien auteurs. Onder andere Freek de Jonge, Lévi Weemoedt, Maartje Wortel, Bart Chabot en Leon Verdonschot vertaalden zijn liedjes. Het resultaat was Smetvis, waarvan Melle op KNUS liedjes zal laten horen. Na optredens bij o.a. Crossing Border, Le Mini Who, Noorderslag, Into the Great Wide Open en Oerol speelt deze Haagse Neil Young zijn country noir nu KNUS.

 

Op zondag 16 december brengt het Verteltheater een speciaal KNUS programma in deze huiskamer.

 

 

zaterdag 15 december 2018

Tijd: 13:00 - 18:00 Uur
Prijs vanaf: Gratis
Soort:, , ,

Website event
Locatie

KNUS
Vismarkt UtrechtNederland+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376
Scroll To Top