Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 26 september 2021

Tijd: 11:00 - 12:00 Uur
Prijs: Gratis
Soort: , ,
Voertaal: Nederlands

Locatie

ZIMIHC Zuilen
Prinses Christinalaan 1 Utrecht

  • Dit evenement is voorbij.

Mahjoub de verhalenverteller (6+)

Mooie sprookjes, dierenverhalen en andere avonturen speciaal voor de kinderen!

Fatima, de houthakkersdochter, De Zon en de Wind, De drie broers en de schat, De drie stieren en de leeuw en vele andere korte verhalen met een grap en een moraal zullen verteld worden door Mahjoub de Verhalenverteller. Mahjoub Benmoussa is bekend als acteur in de films Shouf Shouf Habibi en De Marathon en de serie Dunya en Desie, maar is daarnaast ook een begenadigd verhalenverteller. Hij gelooft dat verhalen vertellen een grotere rol moet spelen in ons leven en dat het een mooie manier is om ons dichter bij elkaar te brengen. Op deze dag zal Mahjoub ons traditionele orale verhalen vertellen die oorspronkelijk uit Marokko komen.

Wie Wij Zijn: Marokko

Bij elke festivaleditie geeft het ILFU speciale aandacht aan de literatuur en cultuur van een land dat in Utrecht een sterk vertegenwoordigde groep inwoners heeft. Literatuur uit deze landen raakt in de media vaak ondergesneeuwd door de grote stroom aan nieuwe boekuitgaven uit Amerika, Engeland en Europa. Door een specifiek land centraal te stellen, kunnen lezers kennismaken met rijke literatuurtradities uit verschillende taalgebieden. Dit jaar én komend jaar staan Marokko en de Marokkaanse literatuur centraal. Naast dit kinderprogramma organiseert het ILFU in ZIMIHC ook een namiddag voor volwassenen over de eeuwenoude dichtkunst Melhoun, en komen er Marokkaanse auteurs aan bod op het festival. Ook publiceert het ILFU de bundel ‘Wie Wij Zijn – een literaire kennismaking met Marokko’ waarin verhalen en gedichten van verschillende invloedrijke Marokkaanse auteurs samenkomen.

Dit programma vindt plaats in ZIMIHC Zuilen, hiervoor is vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie vind je op deze ZIMIHC pagina.

Meer literatuur en cultuur uit Marokko op het ILFU:

25-09 14:00 Tahar Ben Jelloun en Abdelkader Benali op Exploring Stories

26-09 11:00 Mahjoub de verhalenverteller (6+) in Zimihc Zuilen

26-09 14:30 Melhoun, gezongen poëzie uit Marokko in Zimihc Zuilen

28-09 19:00 Laila Lalami in een Booktalk op ILFU TV over haar roman De Zaak aan Highway 62

30-09 20:30 Amadyaz: singer-songwriters van de Rif in TivoliVredenburg

02-10 19:30 Optreden van de Marokkaanse zangeres Aicha Tachinouite op De Nacht van de Poëzie

Scroll naar boven