Spring naar content
Laden Evenementen

© Amke

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass proza schrijven

Met: Thomas Verbogt
Tijdens de Masterclass Proza leer je van Thomas Verbogt welke technieken de romancier tot zijn beschikking heeft en hoe je die naar je hand kunt zetten. Hoe maak je je personages levensecht? Welk vertelperspectief kun je kiezen, hoe componeer je verhaallijnen en wat is het belang van ritme in een verhaal? Het zal gaan over efficiëntie, het evenwicht tussen hoofd- en bijzaken, de kracht van de suggestie, het benutten van de ruimte die een tekst vraagt en de melodie van een tekst.
We behandelen dit alles aan de hand van kleine oefeningen en bespreken de door de cursisten ingestuurde verhalen.
Thomas Verbogt
Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, verhalen en toneelstukken. Hij heeft een dagelijkse column in de krant van zijn geboortestreek, De Gelderlander. Zijn roman Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en werd ook genomineerd voor de ECI-literatuurprijs. Over schrijven publiceerde hij het boek Schrijven is ritme.
Niveau & inschrijven
De cursus vereist een bepaald basisniveau voor deelname, omdat het hier een Masterclass betreft. De cursus is daarom niet voor iedereen toegankelijk. Wil je meedoen, stuur dan een kort verhaal of een tekstfragment uit een langer stuk (1500 – 3000 woorden) + een korte motivatie naar info@hetliteratuurhuis.nl. Thomas Verbogt leest en beoordeelt samen met Het Literatuurhuis alle inzendingen. Aanmelden voor de Masterclass kan tot 15 maart. Je ontvangt vervolgens binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname. Over de uitslag van de beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd.
Docent: Thomas Verbogt
Kosten:€187,50 (voor 2 dagen, koffie, thee, lunches en afsluitende borrel inbegrepen)
*de cursussen zijn niet gratis met de literatuurhuispas
Niveau: Gevorderden
Minimum aantal deelnemers: 8
Data:8 en 22 april 2018 (op twee zondagen, 10.00-16.00 uur)
Deadline aanmelden: 22 maart 2018

zondag 8 april 2018 tot zondag 22 april 2018

10:00
Prijs vanaf: €187,50
Soort:

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK Utrecht Netherlands
+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376
Scroll naar boven