Spring naar content
Laden Evenementen

vrijdag 24 september 2021

Tijd: 19:15 - 23:00 Uur
Prijs vanaf: €16,50
Soort:
Voertaal: Nederlands

Locatie

TivoliVredenburg (Pandora)
Vredenburgkade 11 Utrecht Nederland

2020: Martje Wijers

NK Poetry Slam 2021

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? De deelnemers aan het NK Poetry Slam komen voort uit 12 regionale voorrondes verspreid over het hele land.

Als tegenhanger van saaie poëzievoordrachten ontstond in de jaren ’70 in Amerika het idee van de eerste poetry slam, oftewel een verbale bokswedstrijd voor dichters. Sinds 2003 worden er ieder jaar weer rake klappen uitgedeeld tijdens de poetry slam finale: zonder twijfel de spannendste taalstrijd van Nederland. Wie weet er met genoeg creativiteit en interessante woordspelingen op toneel te verschijnen om door te gaan tot het eind? Het publiek bepaalt.

De jury, bestaande uit drie bekende gezichten met verstand van het gesproken woord, is genadeloos en beoordeelt zowel de tekst als de voordracht van de deelnemers. Uiteindelijk is de stem van het publiek doorslaggevend: de dichter die het hoogst scoort bij het publiek, gaat naar huis met de titel Slampion, €1000 en de Gouden Vink wisseltrofee.

Tickets regulier: € 16,50
Tickets voor ILFU members: € 13,40

 

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor het NK Poetry Slam kosten voor ILFU leden geen €16,50, maar €13,40. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen.

Scroll naar boven