Spring naar content
Laden Evenementen

vrijdag 24 september 2021

Tijd: 20:00 - 23:00 Uur
Prijs: €16,50
Prijs voor members: €13,20Word ILFU member
Soort: ,
Voertaal: Nederlands

Uitverkocht
Locatie

TivoliVredenburg (Pandora)
Vredenburgkade 11 Utrecht Nederland

2020: Martje Wijers

  • Dit evenement is voorbij.

NK Poetry Slam 2021 [uitverkocht]

Kijk gratis mee via livestream via deze link!

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? De deelnemers aan het NK Poetry Slam komen voort uit 12 regionale voorrondes verspreid over het hele land.

Als tegenhanger van saaie poëzievoordrachten ontstond in de jaren ’70 in Amerika het idee van de eerste poetry slam, oftewel een verbale bokswedstrijd voor dichters. Sinds 2003 worden er ieder jaar weer rake klappen uitgedeeld tijdens de poetry slam finale: zonder twijfel de spannendste taalstrijd van Nederland. Wie weet er met genoeg creativiteit en interessante woordspelingen op toneel te verschijnen om door te gaan tot het eind? Het publiek bepaalt.

De jury, bestaande uit Anne Vegter, Derek Otte en Yousra Benfquih is genadeloos en beoordeelt zowel de tekst als de voordracht van de deelnemers. Uiteindelijk is de stem van het publiek doorslaggevend: de dichter die het hoogst scoort bij het publiek, gaat naar huis met de titel Slampion, €1000 en de Gouden Vink wisseltrofee.

De presentatie is in handen van Merel Jansen en Daan Doesborgh. DJ Daniel Zuur, aka KRAUT, verzorgt de beats voor deze finale, daarnaast is er muziek van de Nederlandse indie band Waltzburg.

Zaal open: 19.00
Aanvang: 20.00

Het NK Poetry Slam is UITVERKOCHT. Kijk gratis mee via livestream via deze link!

Tickets regulier: € 16,50
Tickets voor ILFU members: € 13,40

 

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Meld je hier online aan, daarna kun je meteen met je kortingscode kaarten bestellen.

 

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. Voor meer info over ILFU en de maatregelen tegen het coronavirus, verwijzen we je graag door naar onze COVID-19-informatiepagina.

Scroll naar boven