Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 26 september 2021

Tijd: 15:00 - 23:00 Uur
Prijs: €5 – €30
Prijs voor members: €5-24Word ILFU member
Soort:
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11 Utrecht
Organisator

Podcastfestival

  • Dit evenement is voorbij.

Podcastfestival 2021

Hoe klinkt een plek waar nog nooit iemand geweest is? NASA deelde begin dit jaar een opname van het ruimtevoertuig op Mars. Het fragment is nog geen 20 seconden lang, maar brengt je meteen naar een plek waar geen mens voet heeft gezet. De transportatieve kracht van audio onderzoeken we in de vierde editie van het Podcastfestival met het thema: ‘Neem me mee’.

Het ILFU organiseert dit jaar in samenwerking met het Podcastfestival een hele dag vol podcasts in TivoliVredenburg:

 

Workshop: De ademrevolutie (15:00 – 17:00)
De adem is de onzichtbare, geheime kracht van de podcaster. De missing link tot een goed gebruik van je adem en stem ligt in rust, balans én in de onderbuik. Carry de Clercq, docent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen richting Acteren en Woordkunst licht in deze workshop haar holistische visie op stemgebruik toe en zet je aan het werk met enkele oefeningen uit het boek De Ademrevolutie dat zij met Siona Houthuys in 2020 publiceerde. Echte podcastfans kennen Carry ook als de dochter van Elisa uit de fenomenale podcastserie Bob van Audiocollectief Schik (VPRO DORST, 2017).
Kaarten: €30 (voor ILFU Members €24)

 

Panel Podcastkritiek (17:30 – 18:30)
Net als aan podcasts is er tegenwoordig ook geen gebrek meer aan podcasttips. Podcastkritiek, waarbij een criticus op een diepgravende wijze een podcast analyseert, staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Dit in schril contrast met die van gevestigde kunstvormen, zoals literatuur, film en muziek. In samenwerking met het Utrechtse Domein voor de Kunstkritiek heeft het Podcastnetwerk drie critici een podcast uit het programma laten bekritiseren. Dit panelgesprek gaat in op hun ervaringen en op de vraag waar het verschil tussen een tip en kritiek zit. Gemodereerd door Elja Looijestijn (hoofdredacteur De Dakhaas Utrecht en interim hoofdredacteur VPRO Gids).
Kaarten: €5

 

Avondprogramma (20:00 – 23:00)

LIVESHOW BOOKS & RHYMES (EN)
The first Books & Rhymes liveshow ever! In her self-hosted and produced podcast Sarah Ozo-Irabor takes us on a musical journey through the works of new and classic authors with her guest. Get ready to bob your head and nerd out on books.

LIVESHOW DIPSAUS
Dipsaus, de podcast die in 2016 werd gestart door Mariam El Maslouhi, Anousha Nzume en Ebisse Wakjira-Rouw is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaplatform. Dit najaar verschijnt hun derde boekpublicatie: De Goede Mamma. In deze liveshow spreken ze met twee auteurs uit deze publicatie.

PREMIERE: DAT DUS
Dat Dus is een fictiepodcast voor mensen die van keukentafelpodcasts houden. Geinspireerd door het genre Mumblecore nemen makers Dennis Gaens, Martin Rombouts en Jozien Wijkhuis je mee in de levens van Robin, Niek en Jos. Onder begeleiding van de Podcastclub luisteren we samen naar de ‘nul’-aflevering waarin we kennismaken met de personages en het productieproces induiken.
Kaarten: €20 (voor ILFU Members: €16)

 

Tickets zijn per programma te koop via deze link.

Scroll naar boven