Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitfeest 2019: City of Literature programma

Utrecht: een bruisende literaire hub

Utrecht is een springlevende literaire stad. Niet voor niets kreeg de stad in 2017 de titel Unesco City of Literature. Van de Nacht van de Poëzie, Dick Bruna, het internationale literatuurfestival ILFU, mooie boekhandels en tal van activiteiten in de dertien vestigingen van de bibliotheek: Utrecht is een literaire hub! En dus presenteren het ILFU International Literature Festival Utrecht en de Bibliotheek Utrecht tijdens het Uitfeest een uitgebreid City of Literature programma voor jong en oud. Dit vindt plaats op een bijzondere locatie, nl. het Stadhuis van Utrecht.

Boekenmarkt, kinderprogramma en bekende schrijvers op het podium
Struin langs de vele kraampjes van De Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburg. Ontdek in en rond het pas verbouwde Stadhuis een inspirerend programma in o.a. de Trouwzaal en de Raadzaal. Van een babyconcert voor baby’s en dreumesen tot een theatervoorstelling naar een boek van Roald Dahl. Ook kun je aan de slag met een green screen of robot Bliep. Leen een levend boek bij de Human Library en kom luisteren naar gesprekken met gelauwerde schrijvers en jong talent. In vijf minicolleges hoor je hoe klassiekers uit de literatuur popmuzikanten, film- en gamemakers inspireerden. Op het City of Literature Live podium op het Stadhuisplein hoor je o.a. Akwasi, De Kift en spoken word. Ook in de boekhandels van Bruna en Bijleveld zijn schrijvers te gast. Salon Saffier presenteert een speciaal Clare Lennart programma.

Bekende schrijvers in de Raadzaal
Onder andere Geert Mak, Dimitri Verhulst, Manon Uphoff, Wilfried de Jong en Ronald Giphart vertellen over hun nieuwste boekuitgave tijdens de ILFU Boekenparade in de Trouwzaal.
Stel je vraag! Wil je nou graag iets specifieks van één van deze auteurs weten? Na ieder gesprek mogen enkele bezoekers hun favoriete schrijver een vraag stellen. Indien je hiervoor in aanmerking wil komen, vul dan dit formulier in en wie weet ontvang je van ons een uitnodiging!

City of Literature live
Op het buitenpodium hoor je een keur aan artiesten die spelen met woorden en mooie verhalen zingen. Naast spoken word artiesten treden op De Kift, WOLKEN (met Rita Zipora), de Three AL’s en Akwasi.

De exacte tijden van de schrijversoptredens, de vijf minicolleges en de optredens op het buitenpodium zijn als volgt:

De ILFU Boekenparade / Raadzaal
12.00 – 12.30u                Dimitri Verhulst & Anne-Gine Goemans
12.30 – 13.00u                Geert Mak
13.00 – 13.30u                Wilfried de Jong & Rob van Essen
15.30 – 16.00u                Manon Uphoff & Annet Schaap
16.00 – 16.30u                Ronald Giphart & Jaap Robben
16.30 – 17.00u                Maarten Spanjer & Abdelkader Benali

Minicolleges / Trouwzaal
13.00 – 13.30u             Kevin Toma over literatuur & film (titel: Lisa Genova’s Still Alice)
13.30 – 14.00u             Hans den Hartog Jager over literatuur & beeldende kunst (titel: De val van Icarus of: het lijk in de kast van Pieter Bruegel)
15.30 – 16.00u             Cor de Jong over literatuur & muziek (titel: Eieren, walrussen en vreemdgaan: over The Beatles, Mumford and Sons en Shakespeare)
16.00 – 16.30u             Niels ’t Hooft over literatuur & games (titel: Murakami en games)
16.30 – 17.00u             Manon Uphoff over literatuur & tv-series

City of Literature Live / Buitenpodium
13.00 – 13.30u     The Three AL’s
14.00 – 14.30u     Akwasi
15.15 – 15.45u      WOLKEN
16.30 – 17.00u     De Kift

en i.s.m. Mensen Zeggen Dingen diverse spoken word optredens van Jesse Laport, Danique Carmen Kivit en Luan Buleshkaj die de middag op het buitenpodium ook presenteert.

Het programmaboekje en blokkenschema vind je op de website van Culturele Zondagen.

Dit Uitfeest programma wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en KF Hein Fonds

  

zondag 15 september 2019

Tijd: 11:00 - 17:00 Uur
Soort:

Locatie

Stadhuis
Utrecht Netherlands
Organisator

ILFU
Bibliotheek Utrecht
Scroll naar boven