Spring naar content
Laden Evenementen

woensdag 30 september 2020

Tijd: 20:00 - 21:15 Uur
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht
+ Google Maps
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl

  • Dit evenement is voorbij.

We need stories: literatuur in het jaar van corona

Met: Paolo Giordano, Hanna Bervoets, Daan Heerma van Voss, Aafke Romeijn en Stephan Vanfleteren

Dit evenement is zowel in de Grote Zaal van TivoliVredenbrug bij te wonen als thuis via livestream te bekijken. Zie onder voor meer informatie over tickets en streaming!

Zijn we verhalen over corona moe? Niet als het goede verhalen zijn, van goede schrijvers! Het International Literature Festival Utrecht vindt dit jaar plaats in een turbulente tijd waarin verhalen misschien wel meer dan ooit nodig zijn. In het festivalprogramma kan een avond over literatuur die middenin deze actualiteit staat daarom niet ontbreken. Tijdens dit programma spreekt journalist en presentator Pieter van der Wielen met bekende schrijvers over deze woelige tijd en de boeken die ze schreven over deze of fictieve pandemieën. Aan tafel nemen plaats Daan Heerma van Voss, Hanna Bervoets en Aafke Romeijn. Stephan Vanfleteren leest voor uit zijn Dagboek van een fotograaf. Coronawandelingen en de Italiaanse schrijver Paolo Giordano schuift via een live stream aan. Het programma is te volgen in de zaal of via live stream. Je kaart om de livestream te volgen kun je kopen via de ticketbutton op deze pagina. De zaalkaarten zijn te koop via TivoliVredenburg (met speciale korting voor Huisvrienden).

Over de schrijvers

Het romandebuut van de Italiaanse natuurkundige Paolo Giordano, De eenzaamheid van priemgetallen, werd meteen een internationale bestseller. Zo ook zijn recent verschenen essay In tijden van besmetting, over globalisatie, individualisme en het coronavirus. Romanschrijver en historicus Daan Heerma van Voss geldt als een belangrijke stem van zijn generatie en schrijft voor vele internationale publicaties. In Coronakronieken beschrijft hij de eerste twee maanden van de coronacrisis en hoe we proberen vat te krijgen op de situatie. Hanna Bervoets’ recente roman Welkom in het Rijk der zieken is een beklemmend verhaal over een zieke in een ondoorzichtige parallelle wereld – maar eerder schreef Bervoets de apocalyptische roman Alles wat er was, die het afgelopen jaar vaak gememoreerd werd. Ook Aafke Romeijn, veelzijdige alleskunner, schreef twee jaar geleden de haast voorspellende roman Concept M over een mysterieuze ziekte die de maatschappij ontwricht. Stephan Vanfleteren is een van de bekendste fotografen van de Lage Landen. Tijdens de lockdown begon hij te wandelen en daarbij op een nieuwe manier te kijken. Hij legde zijn tochten vast in het boek Dagboek van een fotograaf. Coronawandelingen.

Kaartverkoop en festivalbundel

Kaarten voor de zaal kosten 17,50 en kun je kopen via TivoliVredenburg. Ook kun je het evenement volgen via een live stream door je kaartje te kopen via de ticketbutton rechts: je kunt zelf kiezen voor een tarief (van € 3 t/m € 15). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging voor de live stream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de ‘We need stories’ live stream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv. Bij je zaalkaart of live stream-kaartje kun je meteen de ILFU festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ alvast bestellen. Deze verschijnt op 25 september.

Scroll naar boven