Spring naar content
Laden Evenementen

vrijdag 25 september 2020

Tijd: 20:00 - 21:15 Uur
Prijs: €5
Soort: ,
Voertaal: Engels

Locatie

TivoliVredenburg (Pandora)
Vredenburgkade 11 Utrecht Nederland + Google Maps

  • Dit evenement is voorbij.

YALFU 2020

Met: Leigh Bardugo, Chinouk Thijssen, Valentijn Ringelberg. Presentatie: Samya Hafsaoui

Leigh Bardugo ken je vast van de Grishaverse-serie. Dan weet je waarschijnlijk ook dat de tv-serie gebaseerd op de Grishaverse dit najaar bij Netflix te zien zal zijn (van de makers van Stranger Things)! Op vrijdag 25 september gaat Samya Hafsaoui vanuit TivoliVredenburg via een live stream met Leigh in gesprek over de boeken uit de Grishaverse en over haar nieuwste fantasy boek Het Negende Huis. De Nederlandse YA-schrijvers Chinouk Thijssen en Valentijn Ringelberg schuiven live in de zaal aan. Bij je toegangskaartje ontvang je bovendien een unieke, door Leigh gesigneerde bookplate (zo lang de voorraad strekt), een limited edition kaartenset van de nieuwe Grishaverse-omslagen en leuke aanbiedingen.

Kaarten voor YALFU 2020

Je kunt via de ticketbutton voor € 5 een kaartje kopen voor de live stream en thuis het programma volgen of kiezen voor een zaalkaart (€ 7,50, beperkt aantal beschikbaar). De kaarten voor de zaal zijn te koop bij TivoliVredenburg. Het pakketje met o.a. de bookplate en limited edition kaarten wordt naar je toegestuurd of je kunt het afhalen bij onze balie als je naar TivoliVredenburg komt.

Voor al onze zaalevenementen geldt dat we natuurlijk de richtlijnen van de overheid en het RIVM volgen en dat we 1,5 meter afstand houden. Meer informatie over de huidige maatregelen rond een bezoek aan TivoliVredenburg vind je hier.

Over de schrijvers op YALFU

Leigh Bardugo is niet alleen een succesvol schrijver maar ook een bekende visagiste en ze zingt in een band. Haar debuut Schim en schaduw, de eerste uit de Grisha-trilogie (Blossom Books), verscheen in 2012 en werd voor veel prijzen genomineerd. En nu volgt dus de tv-serie op Netflix. In haar nieuwste boek Het Negende Huis (Boekerij) is Galaxy Stern een nogal ongebruikelijke studente aan Yale. Ze heeft een problematische jeugd gehad en overleefde als enige een moordpartij. Als ze onverwacht de kans krijgt aangeboden om te studeren aan een van de meest vooraanstaande universiteiten van Amerika is de grote vraag: wat zit daarachter en waarom uitgerekend zij?

Dit zeiden bekende schrijvers over Leighs nieuwe boek:
‘The best fantasy novel I’ve read in years, because it’s about real people. Bardugo’s imaginative reach is brilliant, and this story―full of shocks and twists―is impossible to put down.’ – Stephen King
‘One of the best fantasy novels I’ve read in years. This book is brilliant, funny, raw, and utterly magnificent – it’s a portal to a world you’ll never want to leave.’ – Lev Grossman, van the Magicians trilogie

Verhalen verzon Chinouk Thijssen al op de basisschool. Ze schreef de YA-thrillers Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie (Clavis) en won diverse prijzen. In oktober verschijnt haar nieuwe boek Je hebt één nieuwe volger. De optie op de filmrechten van Fataal Spel is inmiddels verkocht. Samen met Valentijn blikt ze ook alvast vooruit op spannende en interessante nieuwe titels die je niet mag missen deze herfst.

Op 25 september verschijnt het officiële debuut van Valentijn Ringelberg, het eerste deel uit zijn YA-fantasyserie De Raad van Vha’Rymn. Als tiener schreef hij korte Engelstalige verhalen en gamescripts tot hij in 2011 de overstap maakte naar het Nederlands. Hij leest minimaal tien boeken per maand, vlogt daar over en is fan van Leighs werk. Hij zal tijdens YALFU vertellen hoe hij zich door haar werk liet inspireren voor zijn eerste boek Voorbij het wederwoud (Hamley Books).

Scroll naar boven