Spring naar content
Laden Evenementen

zondag 26 september 2021

Tijd: 13:00 - 18:00 Uur
Prijs: €20
Prijs voor members: €16Word ILFU member
Soort: ,

Locatie

TivoliVredenburg (Pandora)
Vredenburgkade 11 Utrecht Nederland

Foto Angie Thomas © Imani Khayyam

 • Dit evenement is voorbij.

YALFU 2021

Met: Angie Thomas, Christelle Dabos [afgezegd], Emmelie Arents, Taran Matharu, Ciara Smyth, Pamela Sharon, Lisa van Campenhout

YALFU 2021 gaat door en is weer helemaal YALFU zoals je dat gewend bent! We hebben een aantal van de beste Young Adult schrijvers uit binnen- en buitenland uitgenodigd, alle auteurs zullen na afloop signeren en er is weer een kleine YA-markt. Tickets zijn inclusief een goodiebag met o.a. een nieuw YA-boek en een door Angie Thomas-gesigneerde bookplate.

Op zondag 26 september zie je in de Pandora in TivoliVredenburg:

 • Onze host en presentator Samya Hafsaoui – één van de meest veelzijdige talenten in de Nederlandse entertainment industrie. Ze werkt voor TV, gedrukte media, streamingsdiensten en theater, en interviewde onder andere Lizzo en Emilia Clarke voor de Vogue en Glamour. In 2020 publiceerde ze haar eerste roman ‘36 vragen (en heel veel koffie)’ op Wattpad, en schreef ze het scenario voor NLFILM’s webserie ‘Vakkenvullers’. Ze was een online host bij het Eurovision Songcontest en is nu bezig aan twee nieuwe fictieprojecten én een musical voor theater DeLaMar.
 • Samya Hafsaoui gaat via een liveverbinding in gesprek met de Amerikaanse schrijver Angie Thomas over haar twee nieuwe boeken ‘De roos uit het beton’ (Moon, vertaald door Aimée Warmerdam) en ‘Blackout’ (Best of YA, vertaald door Aimée Warmerdam en Margot Reesink). Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi, was in haar tienerjaren rapper en is vooral bekend van haar (eveneens verfilmde) debuutroman ‘The Hate U Give’.
 • De in Londen geboren Taran Matharu, schrijver van onder andere de ‘Contender’-serie komt naar Utrecht. In 2013 begon Taran Matharu, door een deelname aan Nanowrimo, te schrijven aan ‘Summoner’. De serie vergaarde in zo’n zes maanden tijd meer dan drie miljoen reads op Wattpad en is daarna in wel zestien landen verschenen. Het derde deel van zijn ‘Contender’-serie zal deze nazomer in het Nederlands verschenen bij Best of YA (vertaald door Henny van Gulik).
 • Christelle Dabos [AFGEZEGD] is in 1980 geboren in Frankrijk en verhuisde na haar studie naar België. Toen ze in 2007 ziek werd en aan bed gekluisterd was, begon ze te schrijven. Met haar debuut won ze de Gallimard Jeunesse-RTL-Télérama First Novel Competition en de Grand Prix de l’Imaginaire. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de populairste YA-schrijvers in Frankrijk. Het derde deel van haar reeks ‘De spiegelpassante’, getiteld ‘Het geheugen van Babel’ (Luitingh-Sijthoff, vertaald door Eef Gratama) verschijnt in september.
 • De Ierse schrijver Ciara Smyth komt vertellen over haar debuutroman ‘De falling in love montage’ die zojuist in Nederlandse vertaling (door Maria Postema) bij Querido Glow verschenen is. Ciara Smyth studeerde drama, educatie en sociaal werk. Omdat ze niet op wilde groeien, is ze uiteindelijk schrijver geworden. Ze houdt van ‘jigging’ (het nieuwe Engelse werkwoord voor een jigsaw puzzel maken), slecht viool spelen, en serieuze conversaties voeren met haar huisdieren.
 • Ook Emmelie Arents, wier tweede roman ‘Woestijndief’ begin 2021 verscheen bij Hamley Books, is erbij! Iedereen in haar naaste (en verre) omgeving kent Emmelie als het muzikale meisje met het boek in haar hand. Sinds haar prille jeugd is de echte wereld ondergeschikt aan wat haar fantasie haar te bieden heeft. Ze houdt van Midden-Aarde, chocolade, de geur van boeken, oude dingen, het geluid van regen, bibliotheken, notitieboeken en katten. Naast schrijven maakt Emmelie ook lid uit van de band Solitude Within en werkt ze part-time in Brussel.
 • De Nederlandse YA-schrijver Pamela Sharon, die debuteerde met het intrigerende en verrassende ‘De geur van groen’, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Begin 2021 verscheen haar tweede roman ‘Wie ik gisteren was’, eveneens bij uitgeverij Moon, over de chronisch zieke Yara die zichzelf liever in een virtuele wereld verliest. Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen.
 • Lisa van Campenhout schreef de YA-roman 𝘉𝘪𝘫𝘯𝘢 𝘦𝘤𝘩𝘵 waarmee ze de Jonge Jury Debuutprijs 2021 won. Ze werkt nu aan haar tweede boek dat begin 2022 verschijnt. Lisa komt vertellen over haar werk, haar boek is te koop én ze zal natuurlijk signeren.

Tijden YALFU 2021

13.00 deuren open en markt open
14.00 – 15.00 podiumprogramma deel 1
15.00 – 15.15 pauze
15.15 – 16.00 podiumprogramma deel 2
16.00 – 18.00 signeren & markt 

Het programma duurt dus van 14.00 uur tot ca. 16:00 uur, daarna is er tijd om te signeren op de boekenmarkt! Op de markt vind je niet alleen boeken, maar ook kraampjes met de mooiste boeken-must-haves en fijnste cadeautjes, van:

 • Letters & Lights
 • Romemade candles
 • Till and Dill
 • Bookish Goods
 • Another View
 • In Line with Annemieke
 • Books, Arts & Liberty

En over cadeautjes gesproken: wist je dat elke YALFU-bezoeker ook een rijk gevulde goodiebag mee naar huis krijgt? In elke goodiebag zit sowieso een boek + een door Angie Thomas gesigneerde bookplate.

Randprogramma in Bibliotheek Utrecht

De YA-schrijver Pamela Sharon geeft zaterdagmiddag 25 september een speciale Young Adult Writers Masterclass en op zaterdagavond 2 oktober kan je naar The Hate U Give, de verfilming van het gelijknamige boek van Angie Thomas, met een nagesprek met de zaal, geleid door Noa Johannes.

Kaarten zijn te koop via Bibliotheek Utrecht. YALFU ticketkopers en ILFU leden krijgen korting.

Word ILFU Member!

Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor het YALFU kosten voor ILFU leden geen 20, maar 16 euro. Meld je hier online aan, daarna kun je zodra de verkoop is gestart meteen met korting kaarten bestellen.

 

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-appofop papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. Voor meer info over ILFU en de maatregelen tegen het coronavirus, verwijzen we je graag door naar onze COVID-19-informatiepagina.

Scroll naar boven