Spring naar content

Het ILFU en de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19

Het ILFU en de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19

De gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, zijn voor ILFU 2020 op dit moment nog niet goed te overzien. Voor nu gaan we ervan uit dat het ILFU kan plaatsvinden zoals gepland van 19 september tot en met 3 oktober. Het kan zijn dat de komende maanden nog steeds maatregelen van kracht zijn die invloed hebben op het verloop van het festival en de aanloop ernaartoe. We houden je hiervan op de hoogte via de website, nieuwsbrieven en sociale media.

Uiteraard staat de gezondheid van bezoekers, schrijvers, artiesten en medewerkers altijd voorop. Om ons goed voor te bereiden op een mogelijke aanpassing van het festival zijn wij bezig om alternatieve scenario’s uit te werken met bijvoorbeeld intieme voorstellingen in kleinere zalen en online programma’s. Gaandeweg zal duidelijk worden welk scenario realistisch is. We willen hoe dan ook een podium voor ons festival vinden Omdat we geloven dat literatuur en poëzie iets wezenlijks te zeggen hebben over onze samenleving. En omdat ze een nieuw licht werpen op belangrijke thema’s en afleiding, verlichting, verdieping en troost bieden, juist in deze onzekere tijd.

Onze medewerkers werken vanuit huis aan ILFU 2020. Per e-mail zijn we goed bereikbaar. Je kunt ons bereiken via info[at]ilfu.com. Voor pers zijn we bereikbaar zijn via publiciteit[at]ilfu.com.

Schrijvers maken momenteel moeilijke tijden door. Veel optredens zijn afgezegd. Diverse collega’s in het culturele veld hebben evenementen en festivals waar maanden soms jaren aan is gewerkt moeten doorschuiven of afgelasten. We leven erg met ze mee en hopen dat we zo gauw het weer veilig is voor een ieders gezondheid, alsnog kunnen gaan genieten van al deze prachtige optredens en voorstellingen.

Ook boekhandels hebben het zwaar. Steun je lokale boekhandel en kijk voor Utrechtse boekhandels eens op de websites van Savannah Bay, De Utrechtse Boekenbar, Bijleveld, Broese Boekverkopers en van de kinderboekenwinkels De Utrechtse Kinderboekwinkel en Kakelbont voor de mogelijkheden om boeken bij hen te bestellen.

Scroll naar boven