Spring naar content

ILFU krijgt positief advies van Raad voor Cultuur

4 juni 2020

Vanmiddag werd bekendgemaakt dat de Raad voor Cultuur een positief advies heeft uitgebracht om het ILFU International Literature Festival Utrecht op te nemen in de culturele basisinfrastructuur (BIS). Voor het eerst is een literatuurfestival toegelaten tot de BIS. De keuze is gevallen op het ILFU vanwege de artistieke invulling, ambitie, publieksbereik en groeipotentie. De Raad voor Cultuur: “De potentie van het ILFU om uit te groeien tot een tweeweeks festival met (inter)nationale uitstraling, vergelijkbaar met Dutch Design Week in Eindhoven en Amsterdam Dance Event – spreekt zeer tot de verbeelding van de Raad.”

Michaël Stoker, directeur van Stichting Het Literatuurhuis waar het ILFU onderdeel van uitmaakt: “We zijn ontzettend blij dat er in de culturele basisinfrastructuur voor het eerst plek is gemaakt voor een literatuurfestival. En helemaal dat het ILFU die plek mag vervullen. Dat voelt als een grote erkenning van onze activiteiten, en ook als een grote verantwoordelijkheid: we gaan ons stinkende best doen om onze ambities de komende vier jaar waar te maken. De uitslag van de gemeentelijke cultuurcommissie wordt volgende week bekend; we zien die met vertrouwen tegemoet.” Het advies van de Raad van Cultuur is hier terug te lezen.

Het ILFU vond voor het eerst plaats in 2018 en trok toen ruim 21.000 bezoekers. In september vindt de volgende editie plaats van het festival, uiteraard met een programma dat geheel is aangepast aan de geldende coronamaatregelen. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt via www.ilfu.com

(foto © Patrick Post)

Scroll naar boven