Spring naar content

ILFU lanceert verhalenwedstrijd wereldwijd

28 juli 2020

Winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro

Het ILFU International Literature Festival Utrecht lanceert dit jaar de ILFU Internationale Verhalenwedstrijd. Onder het thema ‘Opstaan’ kan iedereen van 16 jaar en ouder een verhaal inzenden in alle mogelijke vormen, van proza en poëzie tot animatie, Instagram stories, TikTok-filmpjes, muziek of theater. De vakjury bestaande uit Joke van Leeuwen, Sagid Carter, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Sahand Sahebdivani en Dolores Leeuwin maakt de winnaar tijdens ILFU 2020 bekend. De hoofdprijs is een geldbedrag van 10.000 euro en een plek op het ILFU in 2021.

De wedstrijd wordt wereldwijd uitgezet via het UNESCO Cities of Literature netwerk waar Utrecht, thuisbasis van het ILFU, deel van uitmaakt. Ook internationale inzendingen kunnen zo meedingen naar de hoofdprijs. Het ILFU vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober.

 

Verhalen van 3 minuten over ‘Opstaan’

Het thema van de ILFU Internationale Verhalenwedstrijd is ‘Opstaan’. De wedstrijd staat open voor verhalen in alle denkbare vormen: proza, poëzie, non-fictie, film, fotografie, animatie en muziek, rap of theater. Ook TikTok-filmpjes, vlogs en cross-overs tussen verschillende disciplines ziet het festival graag tegemoet. De enige eis is dat ze maximaal 3 minuten duren. Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen en deelname kost 4,-. Verhalen kunnen tot en met 6 september 2020 ingediend worden in de Nederlandse of Engelse taal. Alle informatie over de wedstrijd is terug te vinden op internationaleverhalenwedstrijd.ilfu.com.

 

Jury maakt winnaar bekend tijdens ILFU

De vakjury bestaat uit onder meer schrijver/dichter Joke van Leeuwen, radio-dj Sagid Carter, acteur/zanger Manoushka Zeegelaar Breeveld, storyteller Sahand Sahebdivani en presentator/acteur Dolores Leeuwin. De jury maakt bij de start van het ILFU haar top 30 bekend en kiest uit alle inzendingen de winnaar. De winnaar van de ILFU Internationale Verhalenwedstrijd ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro en staat in 2021 op het ILFU. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het festival. De dertig beste verhalen worden online gepubliceerd en runners-up maken kans op diverse aanvullende prijzen.

 

ILFU Verhalenwedstrijd gaat internationaal

De wedstrijd krijgt een internationaal tintje. Via het UNESCO City of Literature netwerk van 39 steden wordt de Verhalenwedstrijd wereldwijd uitgezet. Deelnemers uit andere landen kunnen dus ook hun verhalen insturen en meedingen naar de hoofdprijs. Om de beoordeling van de verhalen goed te kunnen laten verlopen, dienen zij hun inzending in het Engels te vertalen en aan te leveren. Utrecht, de thuisbasis van het ILFU, is sinds 2017 een UNESCO City of Literature.

 

We need stories

Het ILFU staat dit jaar in het teken van de kracht van verhalen en houdt onder het motto ‘We need stories’ een vinger aan de pols van onze tijd. Dit turbulente jaar vraagt om nieuwe verhalen die ontroeren, troosten, afleiden en ontspanning bieden. Het festival vertelt verhalen afkomstig uit alle mogelijke hoeken en in een grote diversiteit aan vormen om het hier en nu, het verleden en de toekomst te begrijpen en te doorgronden.

 

Over het ILFU

Het ILFU International Literature Festival Utrecht vindt dit jaar plaats van 25 september tot en met 3 oktober zowel op festivallocatie TivoliVredenburg als online. Het complete festivalprogramma en alle deelnemende auteurs worden in de loop van de zomer bekendgemaakt. De kaartverkoop voor de eerste programma’s gaat op 10 augustus van start. De eerste editie van het ILFU vond plaats in 2018 en trok ruim 21.000 bezoekers.

 

 

Ga naar de webpagina van de Verhalenwedstrijd

 

Scroll naar boven