Spring naar content

ILFU presenteert: ILFU Fringe

9 april 2020

Schrijvers, dichters, spoken word-artiesten, theatermakers, songwriters, storytellers en nieuwe stemmen: meld je aan voor ILFU Fringe!

 
Update: De inzenddeadline voor ILFU Fringe 2020 is inmiddels voorbij. Begin augustus worden de geselecteerde acts bekendgemaakt. Kijk op deze pagina voor actuele informatie over ILFU Fringe.

 
ILFU presenteert zondag 20 september, tijdens het openingsweekend van het festival, de eerste editie van ILFU Fringe. ILFU Fringe is een nieuw programma voor taaltalent, tekstexperiment en literair en poëtisch avontuur. De geselecteerde performances zullen te bewonderen zijn op onverwachte locaties in het centrum van Utrecht. Heb je een spannend en vernieuwend programma-idee waarmee je buiten de gebaande paden treedt en waarin tekst centraal staat? Meld je dan vóór 1 juli aan.

Wat houdt ILFU Fringe in?
Literatuur gaat veel breder dan het geschreven woord. ILFU Fringe is er voor alle talentvolle makers die taal en tekst op het podium brengen. Schrijvers, dichters, spoken word artiesten, muziek- en literatuurprogramma’s, storytelling, theatrale lezingen, maar ook theater- en filmprojecten kunnen zich aanmelden zolang de tekst maar centraal staat. Cross-overs tussen taal en andere kunsten worden aangemoedigd. Schrijvers die buiten de gebaande paden treden, verhalende experimenten en ook try-outs komen in aanmerking. De aanmelding is vanaf vandaag geopend voor makers uit het hele land.

Wat biedt ILFU Fringe?
ILFU Fringe is een unieke gelegenheid om je project uit te proberen en uit te kunnen voeren. De producties die worden geselecteerd voor een optreden ontvangen €500 ex. btw als werkbudget. Deelnemers mogen bijdragen aan het publiek vragen volgens het pay what you can-principe. Het ILFU produceert niet, maar biedt een locatie, professionele ondersteuning en advies om je optreden mogelijk te maken en zorgt voor promotie van de middag. Van artiesten wordt gevraagd om ook zelf publiek te werven.

De podia van ILFU Fringe zijn intiem en uiteenlopend, een café, een leegstaand winkelpand, een hotelkamer of een andere bijzondere plek in de stad.

De selectiecommissie, bestaande uit theatermakers en andere experts uit het vak, adviseren de acts in de aanloop naar 20 september. Je kunt deelnemen aan diverse workshops en een-op-een coaching tijdens het coachingstraject dat in de zomermaanden plaatsvindt. Ook organiseert het ILFU in het openingsweekend een expertmeeting voor (inter)nationale programmeurs; zij worden uitgenodigd voor de optredens tijdens ILFU Fringe. Tot slot maak je kans op de allereerste ILFU Fringe Award, die aan het einde van de dag uitgereikt wordt aan de meest overtuigende act.


ILFU Fringe tijdens het International Literature Festival Utrecht
ILFU International Literature Festival Utrecht vindt dit jaar plaats van 19 september tot en met 3 oktober. Het festival programmeert niet alleen jonge schrijvers met een opvallend debuut en internationaal bekende auteurs die een uitmuntend oeuvre hebben opgebouwd, maar focust zich ook op andere vormen van literaire cultuur als film, theater en muziek gebaseerd op verhalen.

Nieuwe talent staat centraal in het openingsweekend van het ILFU. Behalve ILFU Fringe vindt dan ook het NK Poetry Slam plaats op zaterdag 19 september.

Meer informatie en aanmelden
Hier vind je het reglement voor deelnemers en hier staat het inschrijfformulier. Tot en met 1 juli 2020 kun je (een plan voor) een voorstelling indienen. De twaalf projecten die worden geselecteerd, worden op 3 augustus 2020 aangekondigd.

Voor vragen kun je contact opnemen met Linde Dorenbosch, via linde[at]ilfu.com.

ILFU Fringe wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en het K.F. Hein Fonds.

Scroll naar boven