Skip to content

 

 

 

 

 

ILFU Fringe

ILFU Fringe

ILFU presenteert zondag 20 september, tijdens het openingsweekend van het festival, de eerste editie van ILFU Fringe. ILFU Fringe is een nieuw programma voor taaltalent, tekstexperiment en literair en poëtisch avontuur. De geselecteerde performances zullen te bewonderen zijn op onverwachte locaties in het centrum van Utrecht. Heb je een spannend en vernieuwend programma-idee waarmee je buiten de gebaande paden treedt en waarin tekst centraal staat? Meld je dan vóór 1 juli aan.

gevangenismonologen03
Nederland. Utrecht, 15-01-2019. Foto: Patrick Post. Halve finales Poetry Slam in cafe De Bastaard en Cafe Hofman.
Lowlands verkleind 2

Wat is ILFU Fringe?

Wat houdt ILFU Fringe in?
Literatuur gaat veel breder dan het geschreven woord. ILFU Fringe is er voor alle talentvolle makers die taal en tekst op het podium brengen. Schrijvers, dichters, spoken word artiesten, muziek- en literatuurprogramma’s, storytelling, theatrale lezingen, maar ook theater- en filmprojecten kunnen zich aanmelden zolang de tekst maar centraal staat. Cross-overs tussen taal en andere kunsten worden aangemoedigd. Schrijvers die buiten de gebaande paden treden, verhalende experimenten en ook try-outs komen in aanmerking. De aanmelding is vanaf vandaag geopend voor makers uit het hele land.

Wat biedt ILFU Fringe?
ILFU Fringe is een unieke gelegenheid om je project uit te proberen en uit te kunnen voeren. De producties die worden geselecteerd voor een optreden ontvangen €500 ex. btw als werkbudget. Deelnemers mogen bijdragen aan het publiek vragen volgens het pay what you can-principe. Het ILFU produceert niet, maar biedt een locatie, professionele ondersteuning en advies om je optreden mogelijk te maken en zorgt voor promotie van de middag. Van artiesten wordt gevraagd om ook zelf publiek te werven.

De podia van ILFU Fringe zijn intiem en uiteenlopend, een café, een leegstaand winkelpand, een hotelkamer of een andere bijzondere plek in de stad.

De selectiecommissie, bestaande uit theatermakers en andere experts uit het vak, adviseren de acts in de aanloop naar 20 september. Je kunt deelnemen aan diverse workshops en een-op-een coaching tijdens het coachingstraject dat in de zomermaanden plaatsvindt. Tot slot maak je kans op de allereerste ILFU Fringe award, die aan het einde van de dag uitgereikt wordt aan de meest overtuigende act.

Hoe meld ik me aan?
Hier vind je het reglement voor deelnemers en het inschrijfformulier. Tot en met 1 juli 2020 kun je (een plan voor) een voorstelling indienen. De twaalf projecten die worden geselecteerd, worden op 3 augustus 2020 aangekondigd.

Voor vragen kun je contact opnemen met Linde Dorenbosch via linde[at]ilfu.com.

Partners en sponsors

Gerelateerd

Scroll To Top