Spring naar content

 

 

 

 

 

ILFU Fringe

ILFU Fringe

Dit jaar lanceert ILFU voor het eerst een fringe programmering.

ILFU Fringe is een nieuw programma voor taaltalent, tekstexperiment en literair en poëtisch avontuur. De geselecteerde performances krijgen tijdens een plek op de programmering van het ILFU 2020.

De deadline voor aanmelding is op 15 juli gesloten. Begin augustus worden de geselecteerde acts bekendgemaakt.

gevangenismonologen03
Nederland. Utrecht, 15-01-2019. Foto: Patrick Post. Halve finales Poetry Slam in cafe De Bastaard en Cafe Hofman.
Lowlands verkleind 2

Wat is ILFU Fringe?

Wat houdt ILFU Fringe in?
Literatuur gaat veel breder dan het geschreven woord. ILFU Fringe is er voor alle talentvolle makers die taal en tekst op het podium brengen. Schrijvers, dichters, spoken word artiesten, muziek- en literatuurprogramma’s, storytelling, theatrale lezingen, maar ook theater- en filmprojecten kunnen zich aanmelden zolang de tekst maar centraal staat. Cross-overs tussen taal en andere kunsten worden aangemoedigd. Schrijvers die buiten de gebaande paden treden, verhalende experimenten en ook try-outs komen in aanmerking. De aanmelding is geopend voor makers uit het hele land.

Wat biedt ILFU Fringe?
ILFU Fringe is een unieke gelegenheid om je project uit te proberen en uit te kunnen voeren. De producties die worden geselecteerd voor een optreden ontvangen €500 ex. btw als werkbudget. Het ILFU produceert niet, maar biedt professionele ondersteuning en advies om je optreden mogelijk te maken en zorgt voor promotie van je optreden.

De selectiecommissie, bestaande uit Saman Amini, Aisa Winter en Maartje Wortel adviseren de acts in de aanloop naar hun optreden. Daarnaast kun je deelnemen aan een-op-een coaching tijdens de zomermaanden.

De tien geselecteerde Fringe acts krijgen tussen 25 september en 3 oktober een plek op de programmering van het ILFU.

De Fringe-acts gaan zich presenteren in het voorprogramma van de ILFU Book Talks of als onderdeel van 50 Stories for Tomorrow. De acts kunnen dan profiteren van de publieken die al voor deze activiteiten worden aangeboord en ze krijgen een volwaardige plaats in de professionele festivalprogrammering.
Er zijn dus meerdere Fringe momenten tijdens ILFU 2020 (25 september t/m 3 oktober). Per geselecteerde act wordt de presentatie datum in overleg bepaald.
We zorgen dat alle geselecteerd fringers een goede registratie van hun optreden krijgen.

Hoe meld ik me aan?
De deadline voor inzending was op 15 juli 2020. De projecten die worden geselecteerd, worden op 3 augustus 2020 aangekondigd.

Voor vragen kun je contact opnemen met Linde Dorenbosch via linde[at]ilfu.com.

De selectiecommissie

Saman Amini
Saman Amini
Aisa Winter
Aisa Winter
Maartje Wortel (Foto: Joost Joossen)
Maartje Wortel (Foto: Joost Joossen)

Saman Amini
Acteur, theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini (1989) studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde nog datzelfde jaar speelde hij de hoofdrol in de film Sacred Defence van regisseur Nima Mohaghegh. De film werd genomineerd voor de ‘studenten-Oscar’ van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en won zowel de Vers XL- als de CILECT-prijs voor de beste studentenfilm wereldwijd. In het theater boekt Amini succes met zijn stukken A Seat at the Table en Samenloop van Omstandigheden. In 2019 verscheen van die laatste voorstelling een boek met illustraties van Tom Jager. In zijn theaterstukken is Aminis muziek ook terug te horen: hij combineert bitterzoete melodieën met krachtige rap. Zijn muzikale verhalen gaan over alle facetten van het dagelijkse leven van ambitieuze en betrokken generatiegenoten.
 
Aisa Winter
Aisa Winter (1978) is actrice, zangeres en kunsteducator. Ze studeerde in 2006 af aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie, ATKA, als actrice. Na haar afstuderen speelde zij in verschillende theatervoorstellingen waaronder Prinsesje Arabella, Nina Simone (A)Live, De laatste dichters, De dood van een Goed mens en The Color Purple de musical. Ook was ze te zien in series en film zoals Sammy Paramaribo, Oorlogsrust en Mijn opa de bankrover en Tuintje in mijn hart. In 2014 behaalde ze haar Master Kunsteducatie en binnenkort is ze te zien in Tina Turner de musical als Zelma, de moeder van Tina Turner.
 
Maartje Wortel
Maartje Wortel (1982) is schrijver. Ze studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, schreef verschillende boeken en ze schrijft columns voor Trouw en Metropolis M. Haar debuut Dit is jouw huis werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Voor haar roman IJstijd ontving ze de BNG Literatuurprijs. In maart 2019 verscheen haar nieuwste roman Dennie is een star.

Gerelateerd

Boekenmarkt
NK Poetry Slam (Winnaar 2019: Maxime Garcia Diaz)
Scroll naar boven