Spring naar content

Top 30 ILFU Internationale Verhalenwedstrijd bekend

21 september 2020

Een kort verhaal dat je pakt, ontroert, op het verkeerde been zet of meteen bij de strot grijpt, dat was de inzet voor de eerste editie van de ILFU Internationale Verhalenwedstrijd. En dat mocht in alle denkbare vormen. Het ILFU ontving vele verhalen uit binnen- en buitenland. Behalve bijdragen in geschreven vorm als fictie of gedicht ontving de festivalorganisatie ook veel verhalen in audio, als video, performance of een mix van verschillende genres. Het thema van de wedstrijd, ‘Opstaan’ (‘Rise’), werd door de makers vanuit hele verschillende invalshoeken benaderd: van letterlijk uit bed komen tot brood dat rijst en verhalen met ontroerende persoonlijke herinneringen, levenslessen of actueel over de tijd van nu.

Na het sluiten van de inzendtermijn op 6 september en volgend op de bekendmaking van de honderd beste inzendingen is nu de Top 30 geselecteerd. Al deze verhalen zijn vanaf vandaag terug te vinden op de website van de Verhalenwedstrijd. Volgens de jury bestaande uit Joke van Leeuwen, Dolores Leeuwin, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Sahand Sahebdivani en Sagid Carter zijn veel van de verhalen die de Top 30 hebben gehaald, veel groter dan de letterlijke limiet van 375 woorden.

Op woensdag 30 september maakt de jury de uitslag bekend tijdens een feestelijk uitreiking in TivoliVredenburg als onderdeel van een programma dat in het teken staat van het festivalmotto van dit jaar: ‘We need stories’. De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000 én een plek op ILFU 2021. Alle schrijvers en makers van de Top 30 ontvangen een uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn. Andere geïnteresseerden kunnen hier een kaartje kopen om het programma en de uitreiking in de zaal of via een livestream bij te wonen.

Scroll naar boven